Honda, Fit EV, Insight ve fazlasını öldürdü!

Honda, tarihinin en radikal kararlarından birine imza attı; bu 3 modeli resmi olarak "öldürdü!"

3 Honda için yolun sonu!

Otomobil üreticisi Honda, satışlarının iyi gitmemesi nedeniyle gelişmiş güç üretim birimlerine sahip "yeşil" otomobillerinin üçünün satışını durdurmak zorunda kaldı.

İlk iki nesil Civic Hybrid'ler'in satışları, Toyota Prius'un satışlarının gerisinde kalarak hayal kırıklığı yaratırken, birinci nesil Honda Accord da satışlarda bekleneni verememişti. Accord Hybrid'in son nesil modelleri ise EPA rakamlarına uymamakla eleştirilirken, henüz tanıtılan Acura ILX Hybrid, kötü satış performansı nedeniyle satışı durdurulan otomobiller arasındaydı.

Şimdi ise Honda'nın üç otomobilinin daha satışını durdurduğu anlaşıldı. Bunlardan ilki Şubat'tan bu yana öldürüleceği konuşulan Honda Insight. Prius'u yakalama amacıyla ortaya çıkan Insight, bu amacına hiçbir zaman yaklaşamamıştı. Honda'nın 2013'te sattığı Insight sayısı, 4.802'de kaldı. 2013'de daha da kötü bir performans sergileyen CR-Z hybrid ise sadece 4.450 birim satılmasına rağmen yeni bir modelle karşımıza çıkacak. Honda'nın ikinci kurbanı ise mini elektrikli otomobil Fit EV oldu. Şarj başına 130 km gidebilen araç, 2013'te sadece 569 birim satıldı.

2015 modeli çıkmayacak araçlar arasında son olarak FCX Clarity var. FCX Clarity, hidrojen yakıt hücresiyle çalışıyor ve 434 km sürüş menzili sunabiliyordu. Bununla birlikte iddialara göre Honda, önümüzdeki iki sene içince FCX Clarity'yi kaldığı yerden devam ettirecek, muhtemelen Toyota FCV ile kafa kafaya yarışacak bir otomobil tanıtacak.

Okuyucu Yorumları