Honda, Tamamen Sürücüsüz Otomobillerin Peşinde!

Japon otomobil devi Honda, sürücüsüz otomobiller konusundaki sessizliğini bozdu; büyük planınını açıkladı!

Honda'nın büyük planı belli oldu!

Japon otomotiv devi Honda, tamamen otonom araçlar için planlarını açıkladı; 2025'e kadar hiçbir şoför müdahalesi gerektirmeyen arabalar üreteceğini duyurdu. Araçlarına 2020'ye kadar otoyol otomatik sürüş sistemini yerleştireceğini söyleyen Honda yetkilileri, diğer tüm yollarla başa çıkabilen bir sistem için beş yıla daha ihtiyaçlar olduğunu söylüyor.

Diğer çoğu araba üreticisi gibi, Honda'nın otonom sürüş sistemleri de kameralara, LiDAR ve radar sensörlerine dayanıyor. Bu teknolojileri kullanarak, bir otomotiv standardizasyon kuruluşu olan SAE International'ın standartlarına uymayı hedefliyor.

Otomatik otoyol sürüşü SAE Seviye 3'e denk geliyor; bu seviyede sürücüler kontrolü bırakabiliyor fakat aynı zamanda kontrolü geri almak için hazırlıklı olmaları gerekiyor. SAE Seviye 4 ise sürücünün arabanın içindeyken tüm kontrolü bırakmasına izin veriyor. Yani araç otoyollarda ve şehir yollarında tamamen kendi kendini sürebiliyor (çoğu durumda).

Honda CEO'su Takahiro Hachigo, 2025'e kadar Seviye 4 otomatik sürüş için yeterli teknolojiye ulaşmayı hedefliyor.

Bunlara karşın, görünüşe bakılırsa Honda'nın çok da acelesi yok. Rakibi Nissan gibi, zaten olan modellerine bazı akıllı sürüş özellikleri getirdi. Honda Sensing ve AcuraWatch ile, şerit yardımlı sürüş, otomatik fren ve çarpışma uyarısı yapan arabaları var. Nissan ise yeni ProPilot sisteminin 2020'ye kadar Seviye 4 sürüşe hazır olacağına inanıyor. Bununla Tokyo Olimpiyatları'na otomatik taksiler sunmayı da hedefliyorlar.

Okuyucu Yorumları