Honda'lara Nvidia Tegra işlemci geliyor!

Nvidia, yeni Honda bilgi eğlence sistemini güçlendiriyor.

Honda'ya Tegra işlemci!

NVIDIA bugün, NVIDIA® Tegra® mobil işlemcisinin Avrupa'da gelecek yıl lanse edilecek 2015 Honda Civic, Civic Tourer ve CR-V modellerinde araç içi ses ve bilgi sistemini güçlendireceğini duyurdu.

Honda, Tegra otomotiv sınıfı işlemciyi entegre ederek araç içi bilgi eğlence uygulamalarında NVIDIA teknolojisini kullanan dünya genelindeki 19. otomobil üreticisi oluyor. Bu duyuru, bu Honda modellerinin ilk kez görüldüğü 2014 Mondial de l'Automobile (Paris Otomobil Fuarı) ile aynı döneme denk geldi.

NVIDIA Otomotiv Bölümü Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Rob Csongor, "Honda, NVIDIA'nın gelişmiş mobil teknolojisini önemli bir yeni araç segmentine getiriyor" dedi. "NVIDIA Tegra çözümü, Honda'nın bu modellerinde açık, esnek bir bilgi eğlence platformu sunmak üzere Android işletim sisteminden yararlanıyor. Akıllı telefon uygulamaları dünyası ve otomotiv endüstrisinin gereksinimleri arasında köprü kuran, daha da önemlisi bunu sürüşü güvenli kılan bir şekilde yapan bir platform."

Bugün yollarda NVIDIA işlemcileri olan 6 milyondan fazla otomobil var. Önümüzdeki 5 yıl içinde 25 milyon NVIDIA işlemcinin araçlara entegre edilmesi bekleniyor. NVIDIA Otomotiv hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları