Hong Kong ve Çin arası iPhone 6 fırtınası!

Hem sahteleri, hem de gerçekleri... Yeni iPhone'lar, Çin'de ortalığı birbirine katmaya başladı bile!

Sahte iPhone 6 fırtınası!

Çin uzun zamandır illegal işlerin yapıldığı bir merkez gibi işleyişini sürdürmekte. Bu güne kadar çıkan hemen her türlü isim yapmış elektronik aleti anında kopyalayan ülke endüstrisi için, pek tabi iPhone'u yeri ayrı...

Özellikle sahte iPhone yapımında bir standart olan Çin, iPhone 6'yı da gözden kaçırmadı ve şimdiden ülke yetkilileri sadece bir ay içerisinde yüzlerce sahte iPhone 6 ve Plus modeline, Hong Kong üzerinden sınırlarına giriş yapmadan önce el koydu. AP'den yayınlanan habere göre, hafta içerisinde Şangay havalimanına giren iki yolcu, beraberlerinde kaydı bulunamayan 432 adet iPhone 6 ile yakaladı. Tabi durumun daha da ciddi boyutlarda olduğunu gösteren haber Xinhua haber ajansından geldi. Ajansın verdiği bilgilere göre, Perşembe günü ile Cumartesi günü arasında, Hong Kong bölgesinde mekik dokuyan, içerisi iPhone 6 dolu olan bir hız botu yakalandı. Bir diğer kaçakçı da Hong Kong'un başka bir noktasında yakayı ele verdi. 31 yaşındaki kaçakçı, beraberinde 70 adet iPhone 6 ve Plus ile sınırı geçmeye çalışırken yakalandı.

Geçmişte en büyük iPhone ticareti Hong Kong ve Çin arasında yaşanmıştı zira ürünler Hong Kong'da çok daha ucuz fiyatlardan satın alınabiliyorlardı ki bu durum halen devam etmekte. Bir rapora göre 2012 yılı içerisinde sadece tatil amaçlı Hong Kong'u ziyaret edip Şenzen'e geri dönen yolcuların bile iki ay içerisinde 3.000 adet iPhone 4S kaydı yaptırdıkları beyan edilmişti.

Nitekim bu yıl iPhone 6 Hong Kong'da satışa çıkmış olmasına rağmen, Çin hükümetinden gerekli izinler çıkmadığı için halen bu bölgedeki raflarda yerini alamadı. İşte bu sebepten dolayı kaçakçılar, Hong Kong sınırında büyük ölçekli iPhone 6 kaçırma işlemine başvurmuş durumdalar. İşin içine bir de sahte telefonlar girince, durumun ne kadar büyük boyutlara ulaştığını, varın siz tahmin edin!

Okuyucu Yorumları