Hewlett Packard Enterprise'dan çözümler

Hewlett Packard Enterprise, 'Düşünce Ekonomisi' çağına uygun çözümlerini ortaya çıkarıyor!

HPE'den çağa uygun çözümler!

2014'te kurumsal ile ürün bölümünü ayıracağını açıklayan HP'nin bulut, güvenlik ve temel verilere odaklanan kurumsal tarafı Hewlett Packard Enterprise (HPE), 'Düşünce Ekonomisi' çağına uygun çözümleriyle hizmet sunuyor.

HP'nin kurumsal tarafı, inovasyon, işbirliği ve sektör liderliği ile 75 yılı aşkın tecrübesiyle, Hewlett Packard Enterprise (HPE) adıyla artık yepyeni bir şirket olarak yoluna devam ediyor. 2 Kasım 2015 tarihinde New York Borsası'na kote olacak Hewlett Packard Enterprise, strateji ve vizyonunda meydana gelen değişiklikleri ve IT çözümlerini nasıl sunacağını İstanbul'da düzenlediği Roadshow ile paylaştı.

'Düşünce Ekonomisi'ne dayanan çözümler sunan Hewlett Packard Enterprise, bugün düşüncenin, hiç olmadığı kadar kolayca yeni bir ürün veya hizmete dönüştürüldüğünün altını çiziyor. Buna göre, 'Düşünce Ekonomisi'nde hiçbir sektör, dijital bozulmadan kaçınma lüksüne sahip değil. Hem piyasaya yeni giren küçük şirketler hem de büyük oyuncular, rekabette geri kalmamak için vizyonlarını teknolojik kıvraklıkla bir araya getirerek yeni düşünceleri hayata geçirmek zorunda...

Bu durum birçok şirket için hem fırsatları hem de bir zorlukları beraberinde getiriyor. Bulut, mobil, büyük veri ve analitik gibi uygulamalar sayesinde şirketler yaptıkları yatırımın karşılığını daha kolay ve daha kısa sürede almalarını sağlayacak araçlara kavuşuyor. Uygulama ve verilerin bir araya gelmesiyle yeni deneyimler, hatta yeni pazarlar yaratılıyor.

Öte yandan, pek çok organizasyon geleneksel ve katı bir BT altyapısına sahip. Yüksek bir işletme maliyetine sahip olan bu altyapıların bir diğer dezavantajı, yeni fikirleri hayata geçirmeyi çok zor, kimi zaman ise neredeyse imkânsız kılmaları...

Ancak bugün sağlam fikirlere sahip bir girişimci, Fortune 1000 sıralamasındaki herhangi bir şirkette kullanılan tüm altyapı ve kaynaklara, yalnızca kredi kartıyla ödeme yaparak erişebiliyor. Bugün Fortune 1000'de yer alan şirketlerinin tümü, yeni bir pazar fırsatını kaybetme, yatırımlarını koruyamama ve yeni bir fikir veya iş modelinin yıkıcı etkisiyle yüzleşme riskiyle karşı karşıya. Bu mücadelenin kazananları ise, ölçeği ne olursa olsun, BT'nin gücünü kavrayıp, düşüncelerini hızla hayata geçirebilen şirketler olacak.

'Düşünce Ekonomisi' çağında hayatta kalıp gelişmenin yolu, yeni bir iş anlayışı geliştirmekten geçiyor. Bu yeni iş anlayışı da, yeni bir BT anlayışı gerektiriyor. Hewlett Packard Enterprise ise gelenekselle yenilikçi arasında köprü kurarken; BT ortamlarını daha verimli, etkin ve güvenli hale getiriyor.

Dönüşüme ihtiyaç duyulan dört alan

Dönüşüme ihtiyaç duyulan dört alan

Yeni çözümler, deneyimler ve iş modelleri yaratarak, tüketerek ve yeniden yapılandırarak şirketlerin fikirlerini hızla uygulamaya koymalarına yardımcı oluyor. Hewlett Packard Enterprise'ın sunduğu altyapıların bileşenleri hızlı ve kolay bir şekilde bir araya getirilebiliyor ve yeniden düzenlenebiliyor.

Diğer şirketler altyapı yatırımlarını azaltırken Hewlett Packard Enterprise, uygulamalar ve verinin ortaya çıkışı ile yükselişinin BT'ye yeni zorunluluklar yüklemesinden hareketle bu alandaki girişimlerini iki katına çıkarıyor.. Bunun sonucunda ise, artık herkese uygun tek bir altyapıdan söz etmek mümkün olmuyor. Herkese açık bulut, özel bulut ve geleneksel BT'yi bir araya getiren karma bir altyapı sayesinde performansı artırarak iş teslimini kesintisiz kılmak, verimliliği artırmak ve maliyeti optimize etmek mümkün.

İşletmelerin başarıya ulaşması için dönüşüme ihtiyaç duyulan dört alan

2015 yılının başında Hewlett Packard Enterprise CEO'su Meg Whitman piyasanın gelecekteki yönelimleri ve organizasyonları başarıya ulaştıracak faktörlere dair öngörüleri yansıtan dört dönüşüm alanı açıkladı. Bu alanlar Hewlett Packard Enterprise'ın ana eksenini oluşturuyor:

  1. Karma bir yapıya dönüşme: Anında ve sürekli olarak yeni değer yaratmak ve sunmak için karma bir yapıya dönüşmek şart. Bugün birçok şirket, hızla bulut bilişime geçme telaşında... Hewlett Packard Enterprise da organizasyonların, altyapılarına göre ölçeklendirilen ve çalışan bir bulut sistemi kurmalarına yardım ediyor.
  2. Dijital girişiminizin korunması: Güvenlik günümüzde herkesin aklındaki temel meselelerden biri olarak öne çıkıyor. BT, şirket faaliyetlerinin temelinde yer alırken, yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle yaşanan sorunlar milyonlarca dolarlara varan zararlara yol açabiliyor. Karşılaştıkları; ister siber riskler olsun, ister doğal afet, terör ya da benzeri tehditlerden kaynaklanan diğer riskler olsun, Hewlett Packard Enterprise şirketlerin riski tespit etmelerine, önlem almalarına ve harekete geçmelerine yardımcı olacak araçlar sunuyor.
  3. Veri-güdümlü bir organizasyona dönüşme: Hewlett Packard Enterprise'ın açık kaynaklı ve düşük maliyetli donanım, yazılım ve çözümleri şirketlere, verilerinin yüzde yüzünü kullanarak gerçek zamanlı ve uygulanabilir imkânlar yaratma fırsatı sunuyor. Bu sayede karar alım süreçleri iyileşiyor ve hızlanıyor.
  4. İşyerinde verimlilik sağlama: Hewlett Packard Enterprise, şirketlerin mevcut süreç ve araçlarını hızla mobile uygun hale getirebilecekleri, organizasyonlarının ölçeğindeki değişimlere hızla ayak uydurabilecek esneklikte ve müşteri, çalışan ve ortaklar dâhil olmak üzere tüm taraflar arasında güçlü bir iletişim kurulmasını destekleyen verimli bir çalışma ortamı oluşturmalarına yardımcı oluyor.
Okuyucu Yorumları