HP ve Compaq laptop sahiplerinin dikkatine

Eğer 2010 - 2012 arasında üretilmiş bir HP laptop'a sahipseniz, bu ciddi uyarıya mutlaka kulak verin

HP "onları" geri çağırdı!

Laptop sahiplerinin birçoğu cihazlarına gözü gibi bakarlar ama çok azı laptoplarda tehlikenin adaptörden geldiğini bilir. Hatta kimi zaman donanım parçalarından bile daha pahalıya satılan adaptörler, sistemi yok etmenin en kestirme yollundan birisidir.

Peki, herhangi bir HP ya da Compaq laptop'a sahip misiniz? O zaman hemen adaptörünüzü, daha doğrusu kablosunu kontrol edin zira HP piyasada bulunan altı milyon adaptörün kablosunu, yanma riskine karşı geri çağırmış durumda. Geri çağrılan esas parçaysa, adaptörden çıkarak bilgisayara ulaşan güç kablosu... Eylül 2010 ve de Haziran 2012 arasında üretilen birçok HP ve Compaq laptop için geçerli olan durum, sadece güç kablosunun değiştirilmesi ile halledilecek gibi gözüküyor. İhbar edilen ilk yangın haberinden bu zamana kadar geçen süredeyse toplam 29 adet güç kablosu alev alarak, ufak yaralanmalara sebebiyet vermiş durumdar.

Eğer sizde LS-15 yazan bir güç kablosuna sahipseniz ya da normalden çok daha fazla ısınma ile karşı karşıyaysanız, HP ile bağlantıya geçin ve kablonuzun ücretsiz olarak değiştirilmesi için başvurun. Geri çağırma programının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları