HP'den en güçlü Windows'lu cep Elite x3 geldi

HP, Windows 10 ekosisteminin en güçlü cep telefonunu tanıttı. İşte Elite x3!

HP'den en güçlü Windows cep!

HP'nin MWC 2016'da tanıttığı Windows 10 Mobile platformlu yeni Elite x3 telefonu, güçlü özellikleri bir arada sunuyor. Sahip olduğu teknik özelliklerle, şu an için Windows 10 Mobile platformunun en güçlü telefonu olan Elite x3, böylece kullanıcıları Windows 10 işletim sistemine çekmeyi başarabilir.

HP'nin Microsoft ve Salesforce ile yaptığı işbirliği neticesinde özellikle kurumsal müşterileri hedefleyen Elite X3, Windows 10 platformunun yanı sıra aksesuarlarla da ofis kullanımını zenginleştiriyor. Windows 10'un Continuum özelliğinden sonuna kadar faydalanan cihaz, öte yandan parmak izi okuyucusuna sahip ilk Windows'lu telefon olarak da dikkat çekiyor. Elbette Elite x3'te tıpkı Lumia 950'lerde olduğu gibi bir Iris sensör de yer alıyor.

IP67 standardında suya ve toza karşı korumalı yapıda hazırlanmasıyla, performansın yanı sıra bu özelliğiyle de Samsung Galaxy S7 & S7 edge ve Sony Xperia Performance telefonlarıyla da rekabet halinde olacak olan Elite x3'ün sahip olduğu teknik kadro işe şöyle:

Boyutlar: 83.5 x 7.8 x 161.8 mm, 195gr

Ekran: 5.96-inch AMOLED display with WQHD 2560 x 1440 px resolution, Gorilla Glass 4

İşlemci: Quad-Core Qualcomm Snapdragon 820 @ 2.15 GHz

RAM: 4GB LPDDR4

Depolama: 64GB (2TB'a kadar arttırılabilir microSD desteği)

Kamera: 16MP arka, 8MP ön

- Dual nano SIM veya nano SIM + microSD via 3-in-2 card çekmecesi
- Göz tarayıcı
- Parmak izi okuyucu
- IP67 seviyesinde su ve toz koruması
- MIL-STD-810 seviyesinde 1 metreye kadar düşmelere karşı koruma
- USB 3.0 port ile Type-C bağlantı
- 4150 mAh batarya, değiştirilemez yapıda

HP'den en güçlü Windows'lu cep Elite x3 geldi

İşte bir diğer HP sürprizi ise Mobile Extender ile karşımıza çıkıyor. HP, MWC 2016 kapsamında ayrıca Elite x3 için geliştirilen Mobile Extender adında bir cihazı da tanıttı. Basitçe bir ultrabook görünümünde olan Mobile Extender, aslında Elite x3'ün Continuum özelliği için geliştirilmiş bir araç. Bu cihaz sayesinde Elite x3'ü bir dizüstü bilgisayara dönüştürmek mümkün oluyor.

Mobile Extender'ın 12.5 inç boyutunda ve Full HD panel bir ekranı bulunuyor. Tam boyutlu klavyesi ve trackpad'iyle ofis veya evde, cep telefonundan ultrabook kullanımı sağlama imkanı tanıyan HP Mobile Extender, öte yandan üzerinde USB Type-C portu, micro HDMI ve kulaklık girişlerine de yer veriyor.

4-hücreli bataryasıyla tüm gün mobil ortamlarda kullanılabilecek olan Mobile Extender 1 kilogram ağırlığıyla da mobiliteyi tam olarak karşılıyor.

HP'den en güçlü Windows'lu cep Elite x3 geldi

HP'nin, Continuum özelliği için bir diğer aksesuarı ise, masaüstü kullanımları hedefliyor. Elite x3'ü kolaylıkla bir masaüstü bilgisayara dönüşten dock istasyonu, özellikle kurumsal kullanıcılara hitap ediyor.

Okuyucu Yorumları