HTC 10 Bolt,"Evo" adıyla tazelenerek geliyor, ancak...

HTC 10 Bolt, "Evo" adıyla global pazara geliyor ancak telefon yalnızca internette satılabilir!

HTC 10 Evo geliyor, ancak...

Bundan birkaç hafta kadar önce HTC yeni akıllı telefonu Bolt'u tanıtmıştı hatırlarsanız. Sprint operatörüne özel olarak hazırlanan HTC 10 Bolt, globalde de satışa çıkıyor, ancak yeni bir isimle: HTC 10 Evo adıyla.

Evet, HTC 10 Bolt, HTC 10 Evo adıyla global pazarda satışa çıkacak. Evo, kuşkusuz Bolt'un birebir kopyası. Özelliklerine yine değineceğiz, ancak şunu önce söylemek gerekiyor: HTC 10 Evo'ya yalnızca online kanallardan erişmek durumunda kalabiliriz. Zira gelen haberlere göre HTC'nin şu sıralar mobil operatörlerle –Sptint dışında- ilişkilerinde birtakım sıkıntılar var. Ülkemizdeki durum ne olacak şimdilik bilinmez, ancak en kötü ihtimalde HTC 10 Evo'yu raflarda değil de, online mecralarda görebiliriz.

HTC 10 Evo, özellik bakımından Bolt'un kopyası. Telefonda Snapdragon 810 işlemci yer alıyor. Bununla beraber 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı da telefonda mevcut. 3200 mAh kapasitesinde batarya, 16 MP arka kamera (f/2.0), 5.5 inç Quad HD ekran, parmak izi sensörü gibi detaylarıyla da bir amiral benzeri yapıda olan HTC 10 Evo, ayrıca kulaklık girişi yerine USB-C portunu taşıyor. Yine IP57 sertifikasıyla da dikkat çeken telefon, böylece suya karşı da bir miktar koruma getiriyor.

Kutusundan Android 7.0 Nougat'la çıkacak olan HTC 10 Evo'nun fiyatı ise İngiltere özelinde 450 – 500 Sterlin olacak. Ülkemiz için fiyat ne olacak, bunu hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları