HTC'nin işletim sistemi geliyor!

HTC, Android ve iOS'a meydan okumaya hazırlanıyor! Cep devinin yeni işletim sistemi haberimizde...

HTC'den işletim sistemi!

HTC hakkında çok ilginç bir haber ortaya çıktı. Telefon üreticisi firma, Çin pazarında kullanılmak üzere özel bir mobil işletim sistemi hazırlıyor.

HTC'nin başkanı bu operasyonu bizzat yönetiyor. HTC'nin yeni üreteceği sistemin Android üzerine kurulup kurulmadığı belli değil ancak HTC sistemi Çin'e özel bir mikroblog sitesi olan "Weibo" gibi ünlü servisleri çalıştıracak şekilde hazırlıyor.

HTC, yeni mobil işletim sistemi için bir yayın zamanı açıklamıyor ancak kaynaklar yeni sistemin 2013 sonunda piyasaya çıkacağını düşünüyor.

Çin hükumeti uzun zamandır, Çin için özel bir işletim sistemi istediğini dile getiriyordu. Böylece Çin vatandaşlarının batılı şirketlerin işletim sistemlerine olan bağımlılığını azaltmak istiyorlardı. HTC de telefon satışlarında yaşanan büyük düşüşün ardından, kendine yeni bir pazar arıyordu. Çin'e özel işletim sistemi sayesinde HTC 1 milyarlık Çin pazarında, kolayca telefon satabilecek bir fırsat yakalamış olacak. Bunun da ötesinde HTC'nin yazdığı mobil işletim sistemi, Çin'de yüksek talep görürse, dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemlerinde zirveye de oynayabilir.

Eğer bu ilk adım başarılı olursa, işletim sisteminin diğer dillere çevrilip diğer pazarlara açılması da ihtimal dahilinde. Bu durumda HTC, Apple ve Google gibi devlere doğrudan rakip olabilir. Ne kadar başarılı olur; işte orasını tahmin etmek güç...

Okuyucu Yorumları