HTC One A9 tanıtıldı!

HTC, kutusundan Android 6.0 ile çıkacak ilk telefon olan One A9'u resmi olarak tanıttı!

HTC One A9 tanıtıldı!

HTC, bir süredir konuşulan yeni telefonu One A9'u resmi olarak tanıttı. Telefon One M9 kadar güçlü özellikler sunmuyor ancak, orta seviyenin biraz üzerinde konumlanmayı başarıyor.

HTC One A9, gücünü Snapdragon 617 yongasından alıyor. Piyasaya 16 ve 32 GB'lık depolama seçenekleri ile sunulacak olan telefonda, bu seçeneklere göre RAM miktarı da değişiyor. 16 GB'lık modeller 2 GB RAM ile gelirken, 32 GB'lık modellerde 3 GB RAM bulunacak. Bu arada One A9'da bellek kartı desteği de bulunuyor ve telefon, 2 TB'a kadar bellek kartlarına destek veriyor.

Telefonda 5 inç büyüklüğünde, Gorilla Glass 4 ile korunan bir ekrana yer verilmiş. Ekranın sunduğu çözünürlük ise Full HD.

Telefonun kamerası, 13 megapiksel çözünürlüğe sahip. HTC One M9'un 21 megapiksel kamerasına göre önemli bir düşüş söz konusu ancak bu kez HTC, kameraya RAW desteği de getirmiş. Çift tonlu LED flaş da, kameranın yanındaki yerini alıyor.

HTC One A9 tanıtıldı!

HTC One A9'un bataryası, 2.150 mAH kapasite sunuyor. 2.840 mAH'lık M9'a göre burada da bir gerileme söz konusu. Ancak HTC, Snapdragon 617 sayesinde pil ömrünün daha iyi olacağını iddia ediyor.

HTC One A9'un en önemli özelliklerinden biri, kuşkusuz kutusundan Android 6.0 Marshmallow ile çıkacak olması. Her ne kadar LG de G4 için Android 6.0 güncellemesini dağıtmaya başlasa da, G4 kutudan Lollipop ile çıkıyordu. A9, Nexus telefonları bir kenara koyarsak, kutudan Marsmallow ile çıkan ilk telefon olacak.

HTC, One A9'un piyasaya çıkış tarihi olarak Kasım ayını işaret ediyor.

Okuyucu Yorumları