HTC One hakkında her şey!

HTC'nin yeni amiral gemisi ne kadar iyi, bize neler sunuyor? İşte tüm detaylar...

HTC One hakkında her şey!

HTC'nin dün tanıttığı Android 4.1.2'li amiral gemisi HTC One, iyi teknik özellikler yanında "sadece" 4MP kamerayla geliyor. One'ın kamerasının çözünürlüğünün düşük olduğunu düşünüyorsanız hemen karar vermeyin, çünkü HTC'nin de bildiği bir şey var.

UltraPixel teknolojisi

Üst seviye bir cepten 8 veya 13 megapiksellik bir kamera beklerken 4 megapiksel sizi hayal kırıklığına uğratmış olabilir. Ancak HTC, yeni cebiyle "ne kadar fazla megapiksel, o kadar iyi fotoğraf" anlayışını sonunda yıkmak istiyor.

Telefonların kamera sensörleri kısıtlı bir alana sahip ve bu alan, telefonlar inceleştikçe daha da daralıyor. Pikselleri içinden ışık geçebilen delikler olarak düşünün: Bir aradaki daha fazla piksel, daha az ışık ve işlenecek daha az veri anlamına geliyor.

HTC'nin UltraPixel adını verdiği yeni yöntem ise pikselleri daha büyük hale getiriyor ve içeriye yüzde 300 daha fazla ışık, yani daha fazla veri girmesini sağlıyor. HTC'ye göre UltraPixel, fotoğraf kalitesini genel olarak iyileştirdiği gibi çok daha iyi düşük ışık performansı sunuyor.

HTC Zoe, BoomSound, Sense ve BlinkFeed

HTC Zoe, BoomSound, Sense ve BlinkFeed

HTC Zoe

HTC'nin bu yeni fotoğraf çekme yöntemi, fotoğrafı çekmeye başlamadan (düğmeye basmadan) 0.6 saniye öncesini ve 3 saniye sonrasını yakalıyor. HTC, fotoğraf çekerken ortaya çıkabilecek bulanık görüntülerin otomatik olarak kaldırılacağını da vurguluyor. Dahası bir albümü açtığınızda bu hareketli fotoğraflar, "yaşayan" bir fotoğraf albümü meydana getiriyorlar.

HTC BoomSound

HTC, muhtemelen ön yüzde kullandığı çift hoparlör sayesinde geliştirdiği sese bu ismi veriyor. BoomSound, özellikle telefonunuzla dışardan müzik dinliyorsanız işinize yarayacak bir özellik.

HTC One'daki diğer bir değişiklik ise yeni eklenen "çift-çift" mikrofonlar. Bu mikrofonlar, siz konuşurken ortamdaki gürültüyü azalttığı gibi video ve ses kayıtlarında da bozulmaları en aza indirgeyerek temiz bir ses elde etmenizi sağlıyor.

HTC Sense ve BlinkFeed

HTC resmi olarak açıklamasa da HTC One'da Sense'in yeni sürümü Sense 5.0 kullanıyor. Daha basit bir arayüze sahip Sense 5, uygulamaları 3x4'lük bir ızgara üzerinde gösteriyor. Bu sayı eskisinden az da olsa HTC, düzenli ve temiz bir görünümün daha iyi olacağını düşünüyor olsa gerek.

Uygulama çalıştırıcısı, menü ve özelleştirme seçeneklerinin geliştirildiği HTC One'da BlinkFeed ile tüm olup bitenlerden haber olabiliyorsunuz. HTC'nin yeni döşeme tabanlı bu haber biçimi, en ilgilendiğiniz konuları avucunuzun içine getiriyor. Spordan teknolojiye ve modaya 1.400 kaynak arasında seçim yapmanız mümkün.

Okuyucu Yorumları