HTC sonuçları açıklandı

HTC 2014 üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı.

HTC sonuçları açıklandı

HTC, en iddialı mobil telefon modelleri olan HTC One (M8) ve Desire serisi akıllı telefonlarının aldığı ödüller, HTC'nin küresel pazarlarda elde ettiği kârlılığının da habercisi oldu.

HTC One (M8), aralarında TechRadar'dan "2014 Yılın En İyi Telefonu" ve Mobile Choice'dan "Yılın En İyi Tasarlanmış Akıllı Telefonu" gibi ödüller almaya devam ederken, HTC Desire 820, Android Central tarafından bu yılın 'IFA Ödüllerinin En İyileri" arasında, Android Authority tarafından da 'En iyi orta segment akıllı telefonu' olarak gösterildi.

HTC'nin tasarım ve teknolojideki iddiasını kanıtlayan ödüller küresel düzeyde tüketicilerde de yankısını buldu ve şirket 2014 üçüncü çeyreğinde de 41,9 milyar Yeni Tayvan Doları (YTD) gelir elde etti. Bu dönemde 0,6 milyar YTD veya hisse başına 0,78 YTD tutarında vergi sonrası net çeyrek kârı, %22,9'luk brüt marj ve %0,4 tutarında faaliyet kârı elde edildi.

Çeyrek boyunca, HTC pazarların çoğunda elde ettiği ivmeyi sürdürürken amiral gemisi HTC One (M8) ve Desire akıllı telefon yelpazeleri de ya konumunu korudu ya da zorlu rekabete rağmen pazar payını yükseltti.

Okuyucu Yorumları