HTC Telefon Bölümünü Satmıyor!

HTC'nin telefon işini bırakacağına dair iddialarla ilgili Tayvanlı firmadan net bir cevap geldi!

HTC'den iddialara cevap!

HTC, dedikoduların aksine telefon üretme işine devam edeceğini söyledi. Firmadan bir yetkili, TechRadar'a yaptığı açıklamada "HTC bu dedikoduları şiddetle reddetmektedir" dedi.

HTC hakkındaki iddialar, Çinli bir kaynağın Çince web sitesi MyDrivers'a yaptığı açıklamalar sonrasında ortaya çıkmıştı. İddiaya göre HTC, iflas etmemek için telefon işinden çekilmek istiyordu. Firma, iddiaya göre telefonları bırakıp HTC Vive gibi diğer projelere odaklanacaktı.

Son birkaç senedir ekonomik zorluklar yaşayan Tayvanlı firma, Mayıs'taki son raporunda satışlarının bir senede yüzde 64 düştüğünü söylemişti. İddialar, HTC'nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Cher Wang'ın telefon bölümünü önümüzdeki sene ilkbaharda satacağını ileri sürüyordu. Bu durumda 2017'de HTC markalı yeni bir telefon görmeyecektik.

HTC, tüm bu iddiaları yalanlarken telefon satmaya devam edeceğini vurguladı. Bu yüzden Mart ayında yeni bir HTC 11 ile tanışma ihtimalimiz devam ediyor. Dahası HTC, HTC 10'un iyileştirilmiş bir sürümü olan HTC Bolt'u (Avrupa'da Evo) henüz tanıtığından havlu atmışa pek benzemiyor.

Okuyucu Yorumları