HTC'den Windows 10 telefonu geliyor

Windows Phone'lu ilk telefonlara imza atan HTC, şimdi de Windows 10 için kolları sıvadı!

HTC, Windows 10'u sevdi!

HTC, Windows Phone tabanlı telefon üreten ilk markalardan biriydi ancak bu telefonlar beklenen satış başarısına ulaşamayınca, şirket de Windows telefonlara daha temkinli yaklaşmaya başlamıştı. Son dönemde sadece One M8'in Windows'lu sürümünü piyasaya sunan HTC, bunun dışında Windows Phone'a hep uzak durmayı tercih etmişti.

Tayvanlı şirket, şimdiyse Microsoft ile yakın çalışma içinde olduğunu, Windows 10 telefon geliştirdiğini duyurdu. Windows 10 şu anda, ön izleme aşamasında ve hızla final sürümüne doğru yaklaşıyor. Microsoft, telefonlar için ayrıca bir mobil Windows sürümü çıkarmayacağını, mobil cihazlarda da Windows 10'un çalışacağını duyurmuştu.

HTC şimdi ilk Windows 10 telefonu çıkartacak telefon üreticilerinden biri olacak gibi görünüyor. Telefonun üst seviye olup olmayacağı gibi veriler de ortada yok ancak HTC yaptığı açıklamada, bir Windows 10 telefonunun üretim hattına girmek üzere beklediğinin altını çizdi. Ama biz, One M9'un Windows 10'lu bir modelini görmeyi bekliyoruz.

HTC, yeni Windows 10 telefonu hakkındaki bilgilerin 2015'in üçüncü çeyreğinin başında, yani sonbaharda paylaşacağını belirtti. Dolayısıyla, Windows 10 telefonlarını sonbahar ve kış aylarında elimize almayı bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları