HTC'nin 2016 Nexus'larından yeni sızıntılar!

Bu senenin Nexus telefonlarının hangi cep devinden geleceği netleşiyor!

Yeni Nexus'ları kim yapacak?

İlk Android'li cihaz HTC Dream ve ilk Nexus telefonunun sahibi HTC, bir sonraki Nexus'un da arkasındaki isim olacağı giderek kesinleşiyor.

HTC'nin 2016'nın Google Nexus'larını üreteceği bir süredir konuşuluyor. Şimdi ise telefonlara ait kod adları ve hız testleri ortaya çıktı. Telefon sızıntılarıyla tanınan Evan Blass'a göre yeni Nexus'ların kod adları M1 ve S1 olacak. Cihazlar daha önce "Marlin" ve "Sailfish" olarak anıldığından yeni isimler akla yatkın görünüyor.

HTC'nin yeni Nexus telefonlarının 5,7 inç'lik Nexus 6P ve 5,2 inç'lik Nexus 5X'in boyutlarını taklit edeceği ileri sürülüyor.

Yeni hız testleri

Geçen haftalarda ortaya çıkan Geekbench hız testi sonuçlarında "google Nexus 6P" adlı bir cihaz görünmüş, ancak sonuçların Nexus 6P 2015'in sonuçlarına göre çok farklı olması dikkat çekmişti. Telefon daha yeni Snapdragon 820 işlemciyle ve 4GB RAM ile geliyordu (Nexus 6P'de Snapdragon 810 ve 3GB RAM bulunuyor). Test sonuçlarındaki cihazın yeni bir telefon olduğuna dair en önemli ipucu ise Android N'yi kullanması ve "marlin" adında bir anakartının bulunmasıydı.

HTC ilk Nexus'u üreten firma olmasının yanında, 2014'te Nexus 9 tableti de üretmişti. Ancak bu tabletin satışları başarılı olmadı. Yeni Nexus'lar, Google'ın desteğiyle son zamanlarda zorlanan HTC'nin düze çıkmasını sağlayabilir. HTC'nin en son amiral gemisi HTC 10 rakiplerinin karşısında güçlü bir telefon olsa da, Samsung Galaxy S7'yi ve S7 Edge'i tam anlamıyla yakalayabilmiş değil.

Okuyucu Yorumları