HTC'nin Android Tarayıcısı Veda Ediyor!

HTC, pek çok kullanıcısını üzecek bir karara imzasını atarak, emektar uygulamasının fişini çekeceğini açıkladı!

HTC Internet için yolun sonu!

Tayvanlı cihaz üreticisi HTC, Android web tarayıcısı HTC Internet'e verdiği desteği 30 Kasım itibariyle durduracağını açıkladı. Firma tarafından yapılan duyuruda kullanıcıların yer imlerini başka bir tarayıcıya aktarmaları ve artık başka bir web tarayıcısı kullanmaları gerektiği, zira bu tarihten itibaren artık yeni bir güncellemenin olmayacağı belirtiliyor.

Google Play Store'da bu kararın ardından söz konusu uygulamaya yapılan yorumlara bakılırsa birçok kişi HTC Internet'i özleyecek. Bu yorumlarda "En iyi tarayıcı (HTC'nin onu kaldırma kararı yüzünden bir yıldız veriyorum)", "HTC Internet'i çalıştırmaya devam edin" ve "Neden onunla devam etmiyorsunuz ki?" gibi ifadeler yer alıyor.

Belirtilen bu sona erme tarihinden sonra, önceden tarayıcıyı cihazlarına yüklemiş olan kullanıcılar onu kullanmaya devam edecekler, fakat yukarıda da belirtildiği gibi yeni güncellemeler alamayacaklar. Tarayıcı böylece giderek artan bir biçimde güvenlik saldırılarına karşı savunmasız hale gelecek. Play Store'da halihazırda aralarında Firefox ve Opera'nın da yer aldığı ve düzenli olarak güncellenen birçok başka alternatifin yer aldığını hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları