HTC'nin yeni CEO'su Cher Wang oldu!

HTC, son dönemde izlediği stratejisini tamamlayacak önemli bir karar verdi!

HTC'de önemli değişim!

Çalkantılı günlerde HTC'ye kaptanlık yapan Peter Chou, yerini yeni CEO Cher Wang'a bırakıyor. Chou, firmada çalışmaya devam edecek ve "Future Development Lab" bölümünün başkanlığını yapacak.

Firmanın kurul başkanlığını üstlenen Wang, Chou'nun ürün geliştirmeye yoğunlaşmasını kolaylaştırmak için son iki sene içinde daha çok yönetimsel işi üzerine almıştı. HTC'nin yönetim kurulu, Cuma günü bu gelişmeleri resmiyete bağlama ve Wang'ı CEO olarak adlandırma kararı verdi.

HTC, Chou döneminde büyük bir Android üreticisi haline gelmişti, ancak firmanın pazar payı Apple, Samsung ve yükselen Çinli üreticilerin rekabeti karşısında düşüş gösterdi. Tayvanlı firma, geçen sene dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri listesinde kendisine ancak 14. sırada yer bulabilmişti.

IDC'den analist Melissa Chau'ya göre HTC'nin marka etkisi hala büyük, ancak firmanın kendisini kurtarmak için yöneticilerin yerini değiştirmekten fazlasını yapması gerekiyor. HTC'nin en son telefonu One M9, bir önceki telefona çok benzemesiyle eleştirilmişti.

Okuyucu Yorumları