HTC'nin yeni Nexus'u Sailfish'ten büyük sızıntı!

HTC'nin "Sailfish" kod adlı yeni Nexus modeline dair ilk sızıntı, birçok özelliği de açığa çıkardı!

Yeni Nexus'tan büyük sızıntı!

HTC'nin "Sailfish" kod adlı yeni Nexus modeliyle ilgili söylentiler arttıkça cihazın özelliklerine dair sızıntılar da gelmeye başladı. Android Police'te yer alan habere göre cihazın 5 inç'lik ekranının 1080p çözünürlüklü olacağı iddia ediliyor. Dört çekirdekli, 2 GHz hızındaki ve 64 bit işlemcinin yanında cihazın 4 GB RAM desteğiyle geleceği belirtiliyor.

2770 mAh batarya değerine sahip olan cihazın 32 GB'lık bir dahili alanı var. Arka tarafta 12 MP ve ön tarafta 8 MP'lik bir kamerayla gelen cihazda ayrıca parmak izi tarayıcısı da mevcut. Bir USB-C girişiyle geleceği tahmin edilen cihazın Bluetooth 4.2 bağlantı özelliği de mevcut.

HTC'nin iki ayrı Nexus modeli üretmesi bekleniyor. Bu iki cihazdan görece daha küçük boyutlu ve uygun fiyatlı olanı gibi duran bu modelin, yukarıda bahsi geçen özelliklerin dışında sızıntıda yer almayan diğer özellikleri de merak konusu. Örneğin ekranın AMOLED mi yoksa LCD mi olacağı, ya da Nexus 5X'teki gibi plastik bir gövdeyle mi, Nexus 4'teki gibi cam bir arka paneli mi olacağı yoksa diğer HTC modellerindeki gibi metal bir yapıda mı olacağına dair henüz bir ipucu yok.

Okuyucu Yorumları