Huawei, Android ve Windows Olmadan Devam Edebilir

Huawei CEO'su Richard Yu Chengdong'a göre gerilen ABD-Çin ilişkileri, Huawei'nin cihazlarını işletim sisteminden mahrum bırakmayacak

Huawei'nin B planı hazır!

ABD ile Huawei arasındaki ilişkilerin tüm zamanların en kötü durumunda olduğu artık herkes için aşikar bir gerçek. ABD yönetimi şimdiye kadar Çinli teknoloji devi hakkında ciddi iddiaları gündeme getirdi. ABD cephesine göre Çinli devin kuracağı bir 5G altyapısının Çin devleti tarafından casusluk işleri için kullanılacağı su götürmez bir gerçek.

Huawei ise bu sebeple 5G altyapısı bir yana, ABD merkezli servis sağlayıcıları ile birlikte bir cihaz dağıtımı anlaşması için masaya oturmayı dahi başarabilmiş değil. Çinli teknoloji devi, bu konuda Mate 10 Pro için AT&T ile anlaşmaya varmaya çok yaklaşmış, ancak anlaşma gerilen ABD-Çin ilişkileri sebebiyle tamamlanamamıştı.

Huawei CEO'su Richard Yu Chengdong, Die Welt'e verdiği röportajda verdiği ifaadelere göreÇinli devin ABD-Çin ilişkilerinin çok daha kötü bir noktaya gelmesi durumunda da bir B planı bulunuyor. Eğer ABD-Çin ilişkilerinin geldiği durum Huawei'nin Android veya Windows'u lisanslamasına engel olursa, Çinli dev kendi geliştirdiği işletim sistemleri sayesinde çaresiz kalmayacak.

Ne var ki Huawei'ye ait bir sözcü ise Richard Yu Chengdong'un sözlerine açıklık getirerek "Huawei'nin yedek sistemlere sahip, ancak bu sistemler sadece yan etkileri zayıflatmak amacıyla devreye sokulabilir. Söz konusu yedek sistemleri kullanmayı beklemiyoruz ve doğrusu, bu sistemleri kullanmayı istemiyoruz. Partnerlerimizi tamamıyla destekliyoruz ve partnerlerimizin işletim sistemlerini kullanmayı seviyoruz- şüpheisiz olarak kullanıcılarımız da aynı şeyi düşünüyor. Android ve Windows, her zaman ilk seçimlerimiz olarak kalacak."

Huawei, dünya üzerinde Samsung'dan sonra gelen en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda ve teknoloji devi büyümeyi sürdürüyor. Görünüşe bakılırsa Birleşik Devletler'in Huawei'yi Amerikan topraklarında istemediği durumlarda bile Google, en büyük müşterilerinden birini kaybetmek istemeyecektir. Üstelik sayıları giderek artan Huawei kullanıcıları için yeni akıllı telefonlarının Android uygulamalarını çalıştıramıyor olması, kabul edilebilir bir durum olmayacak.

Okuyucu Yorumları