Huawei, MateBook ile Surface'e rakip oluyor

Huawei, MWC'de tanıttığı MateBook ile Microsoft, Samsung ve Apple'a meydan okudu!

Huawei MateBook tanıtıldı!

Huawei, Mobil Dünya Kongresi kapsamında 12 inç boyutlu hibrit Windıws 10 tabletini tanıttı. Böylece Microsoft'un Surface, Apple'ın iPad Pro ve Samsung'un Galaxy TabPro S ürünlerine rakip olan Huawei, yeni cihazına MateBook adını veriyor.

2'si 1 arada kullanımı gözeten Huawei MateBook, 12 inç boyutunda bir ekrana ve kutu içeriğinde sunulan bir klavye aparatına sahip. Öte yandan bir stylus ile de güçlendirilen MateBook, stylus'un Microsoft'un Surface Pen'ine benzerliğiyle de ayrıca dikkat çekiyor.

Huawei MateBook, 6.9 mm kalınlığında ve 635 gram ağırlığında bir cihaz. 12 inç ekranı 2160x1440 piksek çözünürlük sunuyor ve bu çözünürlüğüyle, iPad Pro (2732x2048) ile Surface Pro 4'ün (2736x1824) gerisinden geliyor. Ekranın oldukça keskin göründüğünü söyleyelim. Ekranın yanında öte yandan Huawei'nin bir diğer iddiası ise, cihazın normal kullanımlarda 10 saatlik bir pil ömrü sunacağı yönünde.

MateBook, Core M platformunu kullanıyor. M3, M5 ve M7 seçeneklerinden birini tercih edebiliyorsunuz. Windows 10 veya Pro işletim sistemi tercihleriyle de tüketiciyle buluşacak olan MateBook, öte yandan 4GB ila 8 GB RAM ve 128 GB ila 512 GB SSD seçenekleriyle raflarda yer alacak.

Huawei MateBook'un fiyatı ve ne zaman satışa sunulacağı ise henüz açıklanmış değil.

Okuyucu Yorumları