Huawei P30 Pro 4 kameraya sahip olacak

Huawei P30 Pro'nun 4 kamerasının olacağı artık neredeyse kesin!

Huawei P30 Pro, 4 kamerayla gelecek

Yeni Huawei P30 Pro telefonun dört arka kameraya sahip olacağı, firmanın CEO'su tarafından neredeyse kesin bir şekilde doğrulandı.

Huawei'den Richard Yu, Çinli sosyal medya platformu Weiu'da Ay'ın güzel bir fotoğrafını yayımladı ve bu fotoğrafın altında pek düzgün bir şekilde bulanıklaştırılmamış bir imzada, kolayca anlaşılır bir şekilde "Huawei P30 Pro, Leica Quad Camera" yazıyor. Ortaya çıkan bu imzanın, P30 Pro'nun dört arka kameraya sahip olacağını doğruladığı rahatlıkla söylenebilir.

Henüz cihazın sahip olacağı bu lenslerin çözünürlüklerini bilmesek de, daha önceki söylentiler bunların P20 Pro'nun 40 MP çözünürlüğünün altına inmeyeceğini belirtmekteydiler.

Ayrıca fotoğrafın yüksek kalitesine bakılırsa, P30 ve P30 Pro'nun öne çıkan özelliklerinden birinin 5x kayıpsız optik yakınlaştırma olacağı söylentileri de güç kazanmış durumdalar.

Huawei P20 Pro, üç kameralı bir düzene sahipti ve yeni bir kameranın daha eklenmesi, P30 Pro'nun en iyi fotoğraf özelliklerine sahip olan telefonlardan biri olacağını garantileyecektir.

Daha önce ortaya çıkan bir sızıntı P30 ve Pr30 Pro'nun 1080x2340 çözünürlüğü ile P20 cihazlarının 1080x2240 çözünürlüğünden biraz daha fazlasına sahip olacağını belirtiyordu.

Daha önce de sızan görüntüler, P30'un su damlası şeklinde bir çıkıntıya sahip olacağını gösteriyordu ve bu da, eğer boyutlar aynı kalırsa, çıkıntıdaki değişimin çözünürlük farkını açıklayabileceği anlamına geliyor. Ayrıca bu görüntüler cihazın üç kameraya sahip olacağını gösteriyordu.

Eğer bu sızıntılar doğruysa, P30'un P20'ye benzer boyutlara ve ekrana sahip olacağı anlamına gelecek ve bu da, daha önceki ipuçlarının Huawei'nin hedefi olduğunu belirttiği gibi, kameradaki gelişimin iki cihaz arasındaki en büyük fark olacağı anlamına gelecek.

Huawei, P30 ve P30 Pro'yu 26 Mart tarihinde Paris'teki etkinlikte tanıtacak.

Okuyucu Yorumları