Huawei P30 serisi için çözünürlük sızıntısı..

Yakın zamanda piyasaya sürülmesi beklenen Huawei P30 ve P30 Pro'nun ekran çözünürlükleri ortaya çıktı.

Huawei P30'dan önemli bilgi!

Huawei P30 ve Huawei P30 Pro çok kısa bir süre içinde sunulabilirler ancak hâlâ bu telefonlar hakkında bilmediğimiz pek çok şey bulunuyor. Neyse ki yeni bir sızıntı sayesinde artık ekran çözünürlüğü konusunda ne bekleyebileceğimizi biliyoruz.

MySmartPrice tarafından fark edilen kullanıcı aracısı profillerine göre Huawei P30 (listede ELE-L29 olarak geçiyor) ve Huawei P30 Pro (VOG-L29) ürünlerinin her ikisi de 1080x2340 ekranlara sahip olabilirler.

Bu çözünürlüğün, 1080x2240 ekranlara sahip olan Huawei P20 serisi için ufak bir artış olduğu söylenebilir. Daha önceki sızıntılara göre telefonlar, tam boyutlu bir çıkıntı yerine damla şeklinde küçük bir çıkıntıya sahip olacaklar ve bu fazladan pikseller de burada oluşan fazladan alanı dolduruyor olabilirler.

Huawei P30 serisi için çözünürlük sızıntısı..
MySmartPrice

Bunun anlamı da telefonların, bir öncekiler ile aynı ekran boyutuna sahip olacağı, yani Huawei P30 için yaklaşık 5.8 inç ve Huawei P30 Pro için yaklaşık 6.1 inç boyutları beklenebilir. Ancak şimdilik bu sayılar sadece tahmin olarak gözüküyorlar.

Çözünürlüğün yanı sıra bu kullanıcı aracısı profilleri, sürpriz olmayan bir şekilde telefonların Android 9 Pie ile çalıştığını da belirtiyor. Tabi ki bu sürümün üzerine Huawei'nin EMUI ara yüzünün işlendiği de tahmin edilebilir.

Bu sızıntı bize daha fazla bilgi vermese de, daha önceki söylentiler her iki modelin de AMOLED ekrana sahip olacağını, P30'un üç lensli bir düzen ve P30 Pro'nun dört lensli bir düzen kullanacağını belirtiyorlardı. Ayrıca telefonların Huawei'nin yeni Kirin 980 çipsetini kullanacağı da tahmin edilebilir.

Okuyucu Yorumları