Huawei'den 2 Yeni Cep Canavarı: Mate 9 ve Mate 9 Pro!

Huawei'nin 2 yeni cep canavarı, Mate 9 ve Mate 9 Pro, sürprizleriyle birlikte işte bu tarihte geliyor!

Huawei'den 2 yeni cep canavarı!

Samsung'un açtığı kavisli ekranlı cep telefonu yolundan başka markalar da yürümeye başlıyor. Kısa süre önce gelen sızıntılara göre Xiaomi'nin de kavisli cep planı var. Şimdi bunlara Huawei de katılıyor. Huawei'nin kasım başında yapacağı etkinlikte, Mate 9'un yanında kavisli ekranlı Mate 9 Pro'yu da tanıtması bekleniyor.

Huawei, Mate 9 ile geniş ekranlı akıllı telefon ihtiyacı olanları mutlu edecekken, aynı zamanda ekranda kavis isteyenlere de hitap edecek. Mate 9 Pro olarak anılan yeni cep, yine Mate 9 gibi 5.9 inç boyutunda olacak. Ancak ekran çözünürlüğü 1440p QHD olacak olan Mate 9 Pro, ayrıca kenarlarında kavis de getirecek. Öte yandan ekran piksel yoğunluğu oranıyla da Mate 9'dan daha iyi olacak. Mate 9'da 400 ppi olacak olan piksel yoğunluğu, Mate 9 Pro'da karşımıza 497 ppi olarak çıkacak.

Mate 9 ve Mate 9 Pro arasında ekran dışında geri kalan teknik birimlerin aynı olması bekleniyor. Peki, nedir bu detaylar? Bilinenler arasında her iki cebin de Kirin 960 işlemci ile geleceği yer alıyor. Ayrıca 4 GB (6 GB da olabilir) RAM, 64 GB dahili hafıza (256 GB microSD) ve çift arka kamera da telefonlarda yer alacak.

Mate 9 Pro'nun kavisli hatlarıyla, Samsung'un Edge cihazları benzer bir deneyim yaşatması bekleniyor. Elbette bunun cevabını ve fazlasını 3 Kasım'da düzenlenecek olan Huawei etkinliğinde alacağız.

Okuyucu Yorumları