Hyundai, 400 km menzilli otomobil üretecek!

Hyundai'nin sınırları zorlayacak bir elektrikli otomobil üretme planları ortaya çıktı!

Hyundai, sınırları zorluyor!

Hyundai, üç elektrikli Ioniq modelini geçen seneki Cenevre Otomobil Fuarı'nda göstermişti. Şimdi ise firmanın Chevrolet Bolt ve Tesla Model 3 ile kafa kafaya yarışacak uzun menzilli EV'ler üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Hyundai'nin çevre dostu otomobil geliştirme bölümünün direktörü Byung Ki Ahn'ın yaptığı bir açıklamaya göre firma, iki yeni elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor. Bunlardan bir tanesinin, 320 km menzilli bir elektrikli otomobil olacağı ve 2018'de, Tesla'nın Model 3'ü ile aynı dönemde hazır olacağı söyleniyor. İkinci elektrikli otomobil ise 400 km menzile sahip ve bu özelliğiyle Tesla Model S'e yaklaşıyor.

Firma yeni otomobilleri hakkında şimdilik çok fazla konuşmamayı tercih ediyor. 320 km menzile sahip modelin Bolt ve Model 3'e benzeyeceği, çok büyük olmayacağı tahmin ediliyor. 400 km menzilli modelin nasıl olacağı ise tam bir soru işareti. Bu model Tesla Model S gibi büyük de olabilir, daha küçük bir gövdeyle de gelebilir.

Yeni otomobiller, Hyundai'nin çevre dostu otomobil üretme stratejisinin bir parçası. Firma, 2020'ye kadar 26 yeni çevre dostu otomobil üretmeyi planlıyor.

Okuyucu Yorumları