IBM'in yapay zekası Watson'un yeni marifeti!

IBM'in yapay zekası Watson, yapabilecekleri konusunda bir sınır olmadığını, bu kez de sinema alanına girerek kanıtladı!

Yapay zekanın yeni marifeti!

Hayatımızı iyileştirmek için her geçen gün bilgisayarlara daha fazla güvendiğimize şüphe yok. Bu durum, basit bir görev otomatikleştirmesi olarak başlamışken, teknolojinin gelişmesi ile beraber artık bilgisayarlara daha önceki veri noktalarını göstererek bunları yeni yollarda kullanarak bizim için kararlar almalarını istiyoruz. Çoğu kişinin AI (yapay zeka) tarafından ele geçirilemeyeceğini düşündüğü yaratıcı alanlar bile bilgisayarlar tarafından zorlanmakta. Şimdi ise IBM ve Fox, bu durumu bir adım daha ileri götürmeyi başardı.

Fox'un Morgan adındaki yeni filmi, bir yapay zekayı konu almakta. Bir miktar pazarlama için de IBM ile bir araya gelerek gerçek bir yapay zekanın film için bir tanıtım videosu hazırlayıp hazırlamayacağını sormuşlar. IBM, daha önceki film gösterimleri hakkında bilgileri yapay zekası Watson'a göstererek, filmlerin hangi sahnelerinin korkutucu, duygusal veya mutlu olduğunu öğrenmesini sağladı. Daha sonra da Morgan filmi sisteme verildi ve Watson, tanıtım için bazı sahneleri seçti.

Her ne kadar Watson bu sahneleri birleştirmek için insan yardımına ihtiyaç duymuş olsa da, videonun oldukça iyi gözüktüğü rahatlıkla söylenebilir. Ayrıca bu durum, bilgisayarların bütün işlerimizi yapmaları için yeni bir adım olarak da değerlendirilebilir...

Okuyucu Yorumları