IBM'nin değişim sorunları devam ediyor...

Teknolojinin dev ismi IBM'den gelen son haberler, pek de iç açıcı görünmüyor...

IBM'de işler iyi değil!

IBM, iş alanını yazılım ve internet servislerine yönlendirme çabası sırasında hasar almaya devam ediyor. Bu da, şirketin farklı bir yola girmesine neden olacak gibi görünüyor. Firmanın 2015 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarının gösterdiğine göre gelir bir önceki yıla göre yüzde 9 düşerek 22.1 milyar dolara ve net gelir yüzde 19 düşerek 4.5 milyar dolara geriledi. Firmanın raporuna göre her finans alanında düşüş ile karşılaşılıyor.

Bu rapor, IBM'nin düşüş sinyalleri verdiği arka arkaya 15. çeyreği işaret ediyor. Bu durum da IBM'i iş alanını tamamen değiştirmeye itmiş durumda. IBM yöneticisi Ginni Rometty'nin sözlerine göre 2015 yılında bulut, analitik, mobil, sosyal ve güvenlik alanları yüzde 25 büyüyerek 29 milyar dolara ulaştı. Yine Rometty'ye göre, artık bu alanlar toplam gelirin yüzde 35'ini oluşturuyor. Bu yüzden IBM'in yazılım alanından biraz uzaklaşarak ağırlığı analitik ve buluta vermesi şaşırtıcı olmasa gerek.

Wall Street'in de IBM konusunda çok heyecanlı olduğunu söylemek mümkün değil. IBM hisseleri, sonuçların açıklanması ile birlikte yüzde 1.48 oranında düştü. Ayrıca AB Bernstein analistlerinin söylediğine göre, IBM Software and Global Business Services'ın düşüşü, IBM için tehlikeli bir gelişme...

Okuyucu Yorumları