IDC'ye göre ABD, Windows 10'dan memnun

Yeni bir araştırma, kullanıcıların Windows 10'dan ne kadar memnun olduğunu ortaya koyuyor!

Windows 10'dan memnun muyuz?

Microsoft, geçtiğimiz günlerde Windows 10'un yalnızca Aralık ayında 11 milyar saat kullanıldığını açıklamıştı. Bu ilginç istatistik, firmaya göre Windows 10'un tüketici memnuniyeti alanında önceki tüm Windows'ları geride bıraktığı anlamına geliyordu.

IDC'nin yeni yayınlanan raporu Microsoft'un söylediklerine haklı olduğunu bir bakıma doğruladı. Geçen sene Eylül ayında yapılan bir anketi temel alan rapora göre kullanıcıların çoğunluğu, tercihlerini Windows 10'dan yana kullandıklarını söyledi. ABD'de yaklaşık 1.000 kişiyle yapılan ankette katılımcılar, kullandıkarı Windows sürümü ve işletim sisteminden memnun olup olmadıkları hakkında bir dizi soruyu cevapladılar.

Windows'un hangi sürümünü kullandığı sorulan katılımcıların yaklaşık yüzde 30'u, Windows 10'u kullandığını söyledi. Windows 7 ve Windows 8'i kullananların oranı ise ankette sırasıyla yüzde 28 ve yüzde 27 olarak ortaya çıktı. Windows 10'dan memnun olup olmadıkları sorulduğunda ise katılımcıların yüzde 60'ından fazlası "memnunum" veya "çok memnunum" şeklinde değerlendirme yaptı. Memnun olmayanların yüzdesi ise yalnızca yüzde 10 idi.

Anketten çıkan bir başka sonuç, Microsoft'un eski Windows sürümlerinde gösterdiği yükseltme uyarılarını kabul edip Windows 10'a geçenlerin genellikle pişman olmadıklarıydı.

Anket az sayıda kullanıcı arasında yapıldığından tüm Windows kullanıcılarını temsil etmediğinin altını çizmekte fayda var. Bu arada IDC raporunun söyledikleri bir ilk değil. Windows 10'un tüketici memnuniyeti konusunda olumlu işler yaptığı, daha önce Ağustos ayında, Brandwatch'un bir araştırmasında da ortaya çıkmıştı.

Okuyucu Yorumları