iFixit Surface Studio'yu da Parçaladı!

Surface Studio'yu parçalarına ayırdılar. Meğer içinde gizlenmiş parçalar varmış...

Surface Studio da paramparça oldu!

Microsoft'un kısa bir süre önce tanıttığı ve özellikle kullanım biçimiyle dikkatleri üzerine çeken Surface Studio, sonunda ön siparişe açıldı ve temin edilmeye başlandı. Bununla beraber iFixit ekibi, daha önce de örneklerini gördüğümüz gibi Surface Studio'yu da tezgahlarında ağırladılar.

Parçalama işlemi esnasında Microsoft Surface Studio'nun içinde gizli bir ARM işlemcinin yer aldığını gören iFixit ekibi, Atmel ATSAMS70N21 32-bit ARM Cortex-M7 olarak yer alan bu işlemcinin, PixelSense ekrana güç vermesi için tercih edildiğini dile getiriyor. Silikonlar altına gizlenen bu işlemciyle beraber aslında daha pek çok parça ya silikon ya da lehimle sabitlenmiş.

iFixit'in puanlamada not kırmasını en çok etkileyen nokta ise, Surface Studio'da RAM, CPU ve GPU'nun lehimlenmiş olması. Yani bu cihazı satın alacaklar, bu 3 birimi revize etmekle bir hayli uğraşacaklar. Neyse ki, SATA sürücü, M.2 SSD ve ekran değişimi daha kolay yapılabiliyor.

Bu parçaların erişimini daha kolay bulan iFixit ekibi, sonuç olarak Microsoft'un yeni bilgisayarına 10 üzerinden 5 puanı layık görmüş.

Okuyucu Yorumları