iFixit, yeni 5K iMac'i parçalarına ayırdı!

5K çözünürlüklü yeni iMac'i de parça parça ettilr; bakın içinden neler çıktı...

5K iMac'i de parçaladılar!

Apple'ın en son iMac'inin anahtar özelliği, isminde gizli. "5K Retina" ekranlı yeni iMac, satışa sunulalı birkaç gün oldu ancak iFixit'in meraklı tamir uzmanlarından kaçamadı.

iMac'in çok yüksek çözünürlüğünün onun tamir edilebilme olanağını kısıtlayıp kısıtlamadığını merak eden iFixit takımı, cihazı tamamen parçalarına ayırdı. İyi haber, Apple'ın yeni makinesinin RAM'inin diğer Mac'lerde de bulunan arka erişim paneli yoluyla kolayca yükseltilebildiği. Bununla birlikte ekranı çıkarabilmeniz için, güçlü ve titremeyen bir ele ihtiyacınız var. Bunlar dışında değişen çok önemli bir şey ise yok.

iFixit, yeni 5K iMac'i parçalarına ayırdı!

5K paneli söken iFixit, onun LG Display tarafından üretildiğini keşfetmiş. Ekranı kontrol eden donanımların büyük kısmı ise Texas Instruments tarafından üretiliyor. Bunun dışındaki donanımların ise geçen seneki modelle neredeyse aynı olduğu keşfedilmiş.

iFixit, yeni 5K iMac'i parçalarına ayırdı!

iFixit, 27 inç'lik 5K Retina ekranlı iMac'e 10 üzerinden 5 tamir edilebilirlik puanı veriyor (10 puan, en kolay onarılıyor). Yeni iMac, CPU ve sabit diski değiştirmeye izin verse de bunlar için ekranı sökmek şart.

Okuyucu Yorumları