iFixit'ten iPad Pro Smart Keyboard'a 0 puan!

Piyasadaki cihazlara onarılabilirlik puanı veren iFixit, Apple'ın bu cihazına 0 puan verdi!

iFixIt'ten sıfır puan!

iFixit, ürünleri sökerek genelde cihazların nasıl onarılabileceğini gösterir ancak Apple'ın Smart Keyboard ve Apple Pencil gibi iPad Pro aksesuarları söz konusu olduğunda durum daha akademik bir boyuta ulaşmış. İki ürün de açılmamak üzere tasarlandığından bu şekilde bir girişimde bulunmak cihazların kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor.

İçlerinde ne olduğunu görmek ilginç olabilir ve bunu yapmak için kendi pahalı aksesuarlarınızı feda etmek zorunda değilsiniz. iFixit, bir bıçakla klavyenin üzerindeki özel dokunmuş ve son derece dayanıklı kumaş tabakasını kestikten sonra, Retina MacBook'larda kullanılan tuş yapısının bu cihazda da aynen kullanıldığını ortaya çıkardı. Apple iki cihaz için aynı teknolojiyi kullanacağını söylemişti.

iFixit ekibi cihazın içersinde, Smart Connector'ün çift yönlü güç ve veri taşımasına olanak sağlayan "iletken kumaş" bileşenine de göz attı. Bu iletken materyal, geleneksel kablo ve bileşenlerden farklı olarak kağıt kadar ince bir naylon tabakayı metalle işleyerek, gücün ve verilerin çift taraflı akışına olanak veriyor. Apple ve iFixit bunun katlanmaya ve açılmaya ömür boyu dayanacak kadar sağlam olduğunu düşünüyor.

Smart Keyboard aksesuarını onarmaya kalmadan önce, iFixit'in onarılabilirlik derecelendirmesine göre 10 üzerinden 0 puan aldığını göz önünde bulundurmakta fayda var. Bir başka iPad Pro aksesuarı Apple Pencil ise aynı teste tabi tutularak 10 üzerinden 1 puan alabilmişti.

Okuyucu Yorumları