İkinci el iPhone 6 zamanı!

İkinci el, yenilenmiş bir iPhone 6'yı uygun fiyata almak için en iyi zaman, tam da şu an olabilir!

İkinci el iPhone 6 zamanı!

GSM firmaları yeni bir telefon almayı isteyen kullanıcılarına bu alanda bir indirim uygulamayı bıraktıkça yeni bir telefon almanın maliyetinin aslında tahmin edildiğinden de yüksek olabileceği anlaşılıyor. Bu noktada kullanıcıların başvurabileceği alternatiflerden biri de kullanılmış ve bakımı yapılmış, başka bir deyişle yenilenmiş ikinci el cihazları tercih etmek. Apple'ın iPhone modelleri için sunduğu bu özellik giderek daha çok sayıda kullanıcı tarafından tercih edilmeye başlıyor. Fakat burada önemli olan şey, ikinci el bir cihaz almadan önce doğru zamanda harekete geçebilmek.

Halihazırda kullanılmış bir iPhone modeli satın almak isteyenler için bu aralar en iyi tercihin iPhone 6 olduğunu söyleyebiliriz. Eylül 2014'te piyasaya sürülen bu modeli sıfırdan satın almak isteyenlerin, yurt dışında 550 doları gözden çıkarması gerek. En yeni iPhone modeli iPhone 6S'in fiyatının 650 dolar olduğunu düşünürsek 100 dolar gibi bir farkla daha eski bir modeli satın almak biraz anlamsız gelebilir. Tam da bu yüzden geçtiğimiz yıla ait bu bir önceki modelin kullanılmış bir tanesini almak size büyük bir indirim kazandırıyor. Cihazın iPhone 6S'le neredeyse aynı tasarıma sahip olması ve iPhone 5S'e göre önemli geliştirmeler sunması da sahip olacağınız önemli avantajlardan bazıları.

Geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürülen iPhone 6S'in ardından fiyatı giderek düşmeye başlayan kullanılmış bir iPhone 6 satın almak için olabilecek en doğru zamandayız. Konuyla ilgili bir açıklama yapan e-ticaret sitesi Nextworth yetkilileri, iPhone 6'nın fiyatının Eylül'den Kasım'a kadar şaşırtıcı bir biçimde beklenen düşüşü yaşamadığını belirtiyorlar. Ama Aralık ayıyla birlikte tatil döneminde iPhone 6S'e geçilmeye başlanmasıyla iPhone 6'nın fiyatlarının da nihayet düştüğü gözlemleniyor.

İkinci el cihazları doğrudan kullanıcıdan satın almanın, o kadar da çekici sayılmaz. Çoğu zaman cihazın sahibi, cihaz için olması gerekenden fazla bir ücret talep ediyor. Ayrıca alınacak olan cihaz, uzun süre kullanılmış ve hasar görmüş olabiliyor. Ne yazık ki yenilenmiş ikinci el telefon uygulaması ülkemizde henüz çok yaygın değil. Ancak büyük online alışveriş siteleri ve teknoloji marketleri, yavaş yavaş bu önemli pazara giriş yapmaya başlıyor. Yani biz de artık, yenilenmiş ikinci el cihazları ucuza satın alabileceğiz...

Okuyucu Yorumları