İlk detaylar ve daha fazlası...

Merakla belenen yeni Xbox, sonunda görücüye çıktı. İşte ilk resim ve teknik detaylar...

İşte yeni Xbox!

Yeni jenerasyon konsolların merakla beklenildiği günümüzde, Nintendo'nun Wii U isimli cihazının ardından, şimdi de yeni Xbox görücüye çıkmış bulunuyor.

Xbox World isimli derginin Aralık sayısının kapak konusu, herkesin nevrini döndürmeye yetti. Kod adı "Durango" olan yeni Xbox'ın birçok detayına yer verilecek olan sayının içeriğiyse çoktan internete düşmüş durumda. Dergide sekiz sayfa olarak yer bulacak olan makalede, yeni Xbox'ın Blu-ray disk okuyacağına, yeni nesil Kinect desteğine sahip olacağına yer verilmiş durumda. Tüm bunlarla da yetinmeyen makale, aynı zamanda "Geliştirişmiş yeni kontrollerin" bu konsolla karşımıza çıkacağını iddia ediyor. Geliştirilmiş ses sistemi, farklı televizyon giriş ve çıkışlarının da konsolda kendisine yer bulacağını altını çizen Xbox World'ün belki de konu hakkındaki en büyük iddiası, bu güne kadar envai çeşit isimle adlandırılan ürünün sadece "Xbox" adıyla piyasaya çıkacağını belirtmesi oldu.

Makalenin bir diğer can alıcı noktasıysa, ürünün geliştirme paketinin detaylarının yayınlanması ve bu sayede kabaca ürünün son kullanıcıya sunacağı minimum donanım parçalarını paylaşması ki açıklanan teknik donanım özellikleri gerçekten dikkat çekici. Xbox World'e göre yeni Xbox, dört çekirdekli işlemci ve 8 GB RAM'i üzerinde barındıracak. Derginin yazı işleri müdürü Dan Dawkins ise pek tabii bu özel sayı için sesiz kalmadı. Dawkins; "Eğer konsol ve firma politikasında ciddi değişiklikler olmazsa, piyasaya çıktığı zaman Aralık sayımızda tanıttığımız gibi bir Xbox modeline sahip olacağız. Aynı zamanda ürünü Haziranda yapılacak olan E3 fuarından aylar önce tanıtmış ilk dergi olmamız da kuvvetle muhtemel." diyen Dawkins, bahsi sıkça geçen "Agumented Reality" teknolojisine imkan tanıyacak gözlüklerin, konsol satışa çıktıktan sonra piyasaya çıkacağını da sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları