"iMessage for Android" Diye Bir Uygulama Var Ama...

Apple'ın kendi cihazlarına özel uygulaması, Android'e de gelecek mi? Büyük ihtimalle hayır ama yine de biraz ümit var...

Android için iMessage hayal mi?

Apple'ın cihazlarını çekiciliğinin büyük kısmı donanım ve tasarımdan geliyor, ancak firmanın cihazlarında kullandığı yazılımın da başarısında büyük payı var. Apple'ın iMessage platformu ise SMS'in yerini almak yerine, mesajlaşma deneyimini geliştirmesiyle diğerlerinden farklılaşıyor.

Apple, iMessage uygulamasını şimdiye kadar sadece kendi cihazlarına sunsa da bazı işaretler, bunun değişmesinin imkansız olmadığını gösteriyor. Daring Fireball'dan John Gruber'a göre Apple, kendi merkezi içerisinde Android'e özel bir iMessage'ın prototiplerini dolaştırıyor. Gruber'a göre farklı tasarımlara sahip bu prototipler, firma içerisinde dolaşıyor. Tasarımın bazen iOS Messages uygulamasına benzediği, bazen ise Google'ın Material Design'ını kullandığı söyleniyor.

Gruber'a göre iMessage for Android hiçbir zaman yayınlanmayabilir, ancak prototiplerinin geliştirilmiş olması, böyle bir uygulamanın ortaya çıkmasının tamamen imkansız olmadığını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları