ING Hackathon'un kazananı CoING oldu

ING Hackathon'un kazananı bozuk para biriktirme makinesi "CoING" oldu.

Kazanan "CoING" oldu!

ING Bank'ın ikinci kez gerçekleştirdiği bankacılık hackathon'u "ING Hackathon" 45,5 saatlik yarışın ardından sona erdi. 6-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ve 139 yazılım geliştiricisinin bireysel veya ekip olarak projelerini yarıştırdığı "ING Hackathon"u bozuk paraları biriktirme makinesi "CoING" kazandı. Birinci olan ekip, ING Global Hackathon'a katılma hakkı elde etti ve 7.500 TL'lik hediye çekinin sahibi oldu.

ING Bank'ın bu yıl ikincisini düzenlediği, bankacılık alanında kullanılabilecek yaratıcı yazılım fikirlerinin yarıştığı bankacılık hackathon'u "ING Hackathon" 45,5 saatlik maratonun ardından sona erdi. 139 yazılım geliştiricisinin projelerini yarıştırdığı "ING Hackathon"u CoING projesiyle Muzaffer Onur Dağhan ve Emre Konca'nın oluşturduğu ekip kazandı. Proje, şubelere kurulacak bir para toplama makinesi üzerinden müşterilerin bozuk paralarını biriktirerek doğrudan tasarruf hesaplarına aktarmalarını mümkün kılıyor. Sistem, aynı zamanda biriktirilen bozuk paralarla seçilen dernek veya vakfa bağışta bulunma imkanı sağlıyor. Birinci olan ekip, 20 – 22 Kasım tarihleri arasında Romanya'da düzenlenecek ING Global Hackathon'a katılma hakkı ile 7.500 TL'lik hediye çeki kazandı.

ING Hackathon'un ikincisi olan proje ise Telegram'a ING Bank hesap numarasını arkadaş olarak ekleyenlerin sistem üzerinden günlük bankacılık işlemlerini yapmalarına olanak sağlayan "If Hack" oldu ve projeyi yaratan ekip 5.000TL'lik hediye çekinin sahibi oldu.Beacon teknolojisini tersine uygulayarak telefonların şarjlarını tüketmeden kişiye özel bilgilendirme ve teklif gönderimini sağlayan "Weacon" da üçüncülük ödülünü kazanarak 2.500 TL'lik hediye çeki aldı.

ING Bank Bilgi Teknolojileri ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu, ING Hackathon'da "Müşterilerimizin hayatımızı daha nasıl kolaylaştırabiliriz?" sorusuna yanıt aradıklarını belirterek, "ING Bank olarak bankacılıkta kullanılabilecek teknolojik fikirlerin doğması ve yeni projelerin geliştirilmesine destek olmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve çok olumlu tepkiler aldığımız ING Hackathon'un bu yıl ikincisini düzenledik. Katılımcılar birbirinden ilginç ve farklı fikirlerle geldiler ve çok ilginç projeler geliştirdiler , bu toplantıları gelenekselleştirmek istiyoruz. ING Hackathon katılımcılarının üreteceği projelerin yaratacağı katma değere inanıyoruz" dedi.

"ING Hackathon"da katılımcıların, bankacılık alanında müşterilerin hayatını kolaylaştıracak yaratıcı fikirler geliştirmesi hedeflendi. Her ekibin proje üretim aşamasında, ING Bank Bilgi Teknolojileri ekibinden bir mentoru oldu. Ayrıca, "ING Hackathon" süresince, ING Bank Bilgi Teknolojileri çalışanları kendi uzmanlık alanlarında (iOS, Android, Mobil Bankacılık, İnternet Bankacılığı, Çağrı Merkezi, ATM, Kredi Kartları, Bireysel Bankacılık, Kurumsal Bankacılık, Özel Bankacılık, Big Data, Güvenlik, UX&Design ve CRM) katılımcılara mentorluk verdi.

Etkinliğe teknoloji alanındaki ilham verici konuşmalarıyla da destek veren jüri ise şu isimlerden oluştu:

Görkem Köseoğlu (ING Bank), Erman Taylan (Webrazzi) Bager Akbay (Maker Hareketi), Onur Çakı (Lowe İstanbul), Ayşegül Arıcan Şeker (ING Bank), Burak Yaman (Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi) Halil Aksu (Gelecekhane) Murat Tortopoğlu (Özyeğin Üniversitesi) Yavuz Çingitaş (Brisa) ve Burak Yetgin (İstanbul Bilgi Üniversitesi).

Sayılarla ING Hackathon:

  • ING Hackathon başlangıç aşamasında 225 başvuru aldı.
  • 45,5 saatlik hackathon sonunda 139 kişi jüriye 43 proje sundu.
  • Hackathon'a 118 kişi ekip olarak 21 kişi de bireysel olarak katılımda bulundu.
  • Hackathon'un 128 erkek, 11 kadın katılımcısı vardı.
  • Katılımcıların yaş ortalaması 24.5'du.
  • 55 kişi üniversite mezunu, 57 kişi üniversite öğrencisi, 15 kişi yüksek lisans mezunu/öğrencisi, 6 kişi de lise mezunuydu.
  • ING Hackathon'a 5 lise öğrencisi de katıldı ve Jüri Özel ödülü'nün sahibi oldu.
  • Katılımcılardan 59'u daha önce başka hackathon'lara katılmışken, 77 kişinin ING Hackathon dahil olduğu ilk hackathon'du.
  • Katılımcılardan 52'si mühendisken diğerleri sosyal bilimler alanında eğitim almıştı.
  • ING Hackathon'a İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, İzmit, Karabük, Mersin, Münih ve Sakarya'dan yazılım geliştiricileri katıldı.
Okuyucu Yorumları