Ingress artık iOS App Store'da!

Google'ın daha önce Android için sunduğu ilginç uygulama, sonunda iPhone ve iPad'e de geldi!

Sonunda iOS'a da geldi!

Google, en sonunda iPhone ve iPad kullanıcılarını da güçlendirilmiş gerçeklik oyunu Ingress'e davet etti. Geçtiğimiz aralık ayında Android sürümü çıkan oyun, sonunda sessiz bir şekilde de olsa iOS App Store'da kendisini gösterdi. Oyunun, iOS sürümünün kullanıma açıldığı, sadece Fevenis Silverwind'in Google+ yayınlarından birinde açıklandı.

Ingress, alternatif bir gerçeklik üzerine kurulu. Oyunun senaryosuna göre, "Exotic Matter" adı verilen bir madde bulunmuştur ve bu madde ile tüm insanlığın kaderini belirlemek mümkündür. Bu durum da, insanlığı köleleştirmek isteyen bir grubun yanı sıra, insanlığı savunma amacı taşıyan "ajanları" da ikiye bölmüştür. Oyuncular da, bu ajanlardan birinin yerini alırlar ve "Resistance" ve "Enlightened" olarak adlandırılan iki gruptan birine katılırlar.

En temelinde, mümkün olduğu kadar fazla "Exotic Matter" toplamak amacını taşıyan oyuncular, bu maddeyi toplamak için, gerçek dünyada yer alan bölgelere gitmek zorundadırlar. Exotic Matter, Dünya üzerindeki, özellikle tarihi veya sanatsal değeri bulunan bölgelerde yer alır. Oyunu oynamak için tabii ki bir internet bağlantısı gerekmekte. Ayrıca, mobil uygulama üzerinden oynanan oyun içerisindeki bölgelerin veya oyuncuların durumunu, internet temelli bir servis ile de öğrenmek mümkün.

İlk başta, küçük bir grup tarafından benimsenen Ingress, her geçen gün artan bir oyuncu sayısına sahip. iOS sürümünün kullanıcılara sunulması ile de, bu sayı daha da artacak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları