İnsanlığın Bennu Asteroidi'nin Üzerinde Bıraktığı İz Ortaya Çıktı

NASA'nın Osiris-Rex uzay aracının Bennu asteroidi üzerinde bıraktığı izi artık görebiliyoruz. NASA, görüntüleri yayınladı...

Asteroidin üzerinde iz bıraktık

NASA'nın Osiris-Rex görevi, asteroid Bennu'yu incelemek için gönderilmişti. Uzay aracı geçen yıl asteroide iniş yaptı Dünya'ya geri getirmek için örnek toplamayı başardı. Bu örnek alma operasyonu asteroidde bir iz bıraktı ve şimdi uzay aracının Bennu yüzeyini nasıl değiştirdiğini açıkça görebiliyoruz.

Bu ayın başlarında uzay aracı, iniş bölgesinin görüntülerini yakalamak için asteroide 3,7 kilometre yaklaştı ve fotoğraflar çekti. NASA örnek alma işlemi sırasında yüzeyin nasıl bozulduğunu gösteren fotoğrafları geç kalmadan yayınladı.

Aşağıdaki videoda, asteroidin yüzeyinin Osiris-Rex inmeden önceki ve sonraki görüntüleri karşılaştırmalı olarak yer alıyor:

Görüntü toplamaya yönelik son yaklaşma, Osiris-Rex'in Bennu'nun yanından son geçişi oldu. Uzay aracı 10 Mayıs'a kadar asteroidin yakınında duracak, sonra Dünya'ya geri dönüş yolculuğuna çıkacak. Eylül 2023'te Dünya'ya gelmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları