Instagram Yorumlarına İnce Ayar...

Instagram, kullanıcılarını mutlu edecek bir dizi yeniliği hayata geçiriyor. Bu yeniliklerin ilk hedefi ise, yapılan yorumlar...

Instagram, yenilenmeye devam ediyor!

Instagram, son aylarda nihayet kullanıcıların kötüye kullanımla mücadele etmesine izin veren araçları kullanıma sunmaya devam ediyor. Önce, Instagram, yorumlarımızdan belirli kelimeleri engelleme özelliğini ekleyen sosyal ağ, şimdi de bir dizi yeni aracı duyurdu. Şirket, tüm yeni özelliklerin önümüzdeki haftalarda kullanıma açılacağını söylüyor.

İlki, yayınlarınızdan yorumları tamamen kaldırmanıza izin verecek bir araç. Yeni bir Instagram gönderisi oluştururken, o resim için yorumları devre dışı bırakabileceğiniz bir "gelişmiş ayarlar" menüsü bulacaksınız. İsterseniz durumu tersine çevirebilir ve yorumları tekrar açabilirsiniz. Ne yazık ki, hesabınızdaki yorumları genel olarak kapatabileceğiniz bir ayar halen yok.

Instagram sadece yorumları kapatmıyor, ayrıca belirli bir yoruma "kalp atma" seçeneği ekleyerek kullanıcılara "destek gösterecek" ve "topluluk genelinde olumlu bir şekilde teşvik edeceğini" ümit ediyor. Bu bir fark yaratır mı söylemek zor ancak Instagram'ın atmosferi daha pozitif hale getirmeye çalışmasını görmek gerçekten sevindirici.

Yeni gizlilik özelliği ise özel hesaplar üzerine yoğunlaşıyor. Hesabınızı gizli olarak ayarladıysanız, her zaman olduğu gibi yeni takipçileri onaylamanız gerekiyor. Fakat şimdi fotoğraflarınızı kimin görebileceği konusunda fikrinizi değiştirirseniz, bireysel takipçileri aktif olarak kaldırabilirsiniz. Daha önce, takipçiler listenizden çıkarmak için birini engellemek zorunda kalıyordunuz; bu da biraz agresif kaçıyordu. Instagram, özel takipçi listesinden çıkardığınız kişilere bildirim gitmeyeceğini söylüyor.

Son olarak, Instagram "kendine zarar verme" konusuna giren gönderileri anonim olarak şikayet etme seçeneği sağlıyor. Eğer bir sevdiğinizin kendine zarar verdiğini ve bunu paylaştığını görürseniz, bunu anonim olarak şikayet edebilirsiniz. Ayrıca Instagram'ın bu tarz durumlar için 7/24 çalışan bir ekibi var. Bu ekip kendine zarar verme gibi belirtiler gösteren kullanıcılara her zaman yardım etmeye hazır.

Okuyucu Yorumları