Instagram'da çıplaklık yok, çünkü...

Instagram'da çıplak fotoğrafların yer almamasının "suçlusu" bulundu: Apple!

Instagram'da neden çıplak yok

Instagram CEO'su Kevin Systrom, sosyal ağının kadınların göğüs uçlarını içeren fotoğrafları engellemesiyle ilgili bir itirafta bulundu.

Londra'da Dazed Media tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Systrom, Apple'ın sıkı ilkelerinin Instragram uygulamasının App Store'dan çıkarılmasına neden olabileceğini söyledi. Apple'ın uygulama mağazası App Store, 17 yaş üzeri için uygun olmayan çıplaklık içeren uygulamaları kesin bir biçimde engelliyor. Systrom ise Instagram'ın mümkün olduğunda çok kullanıcıya ulaşmayı amaçladığını, daha yüksek bir yaş puanlaması almaları halinde genç kullanıcıları uzaklaştıracaklarını söyledi.

12+ yaş puanıyla App Store'da yer alan Instagram'ın bulunduğu kategori, sosyal ağda "çıplak", "kısmen çıplak" veya "pornografik veya cinsellik çağrıştıran" fotoğrafların paylaşılmasını yasaklıyor.

Instagram'ın çıplaklığı yasaklaması, bir süre önce #freethenipple gibi kampanyalarla protesto edilmişti. Miley Cyrus, Naomi Campbell gibi ünlülerin fotoğrafları, sosyal ağın katı kuralları nedeniyle kaldırılmış, Rihanna'nın hesabı, üstsüz fotoğrafları nedeniyle geçen sene kapatılmıştı.

Okuyucu Yorumları