Intel Bay Trail tabanlı HDMI çubuğu satışta!

İçerisinde "tam" bir Intel işlemciye sahip olan bu ilginç cihaz, rakiplerinden biraz farklı!

Intel işlemcili "çubuk!"

Intel Bay Trail tabanlı bir HDMI çubuğu, Çinli satıcı Alibaba'nın web sitesinde 110 dolara satışa sunuldu. Alibaba ve Aliexpress'te listelenen ürünün, onu Intel için üreten bir OEM olduğu sanılıyor.

Intel, çubuğu henüz resmi olarak duyurmamış olsa da üretici, teknik özellikler, fiyat ve sevk bilgileri gibi detayları paylaşıyor. İçerikleri TV'ye akış olarak aktaran HDMI çubuklarının aksine Intel tabanlı bu çubuk, Windows 8.1 ve Ubuntu, Fedora gibi popüler Linux dağıtımları dahil birçok işletim sistemini çalıştırabilen x86 işlemciyle geliyor. Yaklaşık 100mm uzunluğundaki çubuk, dört çekirdekli 1.7GHz Intel Atom işlemciye sahip. Diğer teknik özellikler arasında 1GB DDR3 RAM, 2 microUSB portu, 1 HDMI portu, 16GB ve 32GB depolama seçenekleri, bellek kartı slotu, Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 var.

Son zamanlarda çıkan Microsoft Wireless Adapter, Mozilla Matchstick, Google Chromecast gibi kayda değer HDMI aparatları var. Ancak Intel'in çubuğu, taşınabilirlik ve bağlantı seçeneklerini genişletmek için doğru cihaz olabilir.

Okuyucu Yorumları