Intel, Braswell ile fiyatları düşürecek!

Intel'in yeni giriş seviyesi Braswell işlemcileri, ucu bilgisayarların önünü açıyor!

Ucuz PC'ye Braswell dopingi!

Intel, giriş seviyesi 7 yeni Braswell işlemcisini tanıttı. Yeni işlemciler özellikle düşük fiyatlarıyla dikkat çekerken bu işlemciler sayesinde daha düşük fiyatlı PC ve Laptop modelleri üretmek mümkün olacak. Böylece, yüksek performans istemeyen web'de sörf, e-posta, online video izlemek gibi ihtiyaçlarına yönelik bilgisayar arayan kullanıcılar, abartılı fiyatlar ödemeden yeni PC ve Laptop sahibi olabilecekler.

Braswell ailesindeki işlemciler, 14 nm teknolojisi ile üretilecek ve uzun vadede Bay Trail işlemcilerinin yerini alacaklar.

Masaüstü işlemciler Braswell olarak isimlendirilirken, laptop işlemcileri Cherry Trail olarak isimlendirilecek. İki işlemci de, Silvermonth mimarisinin minyatür modeli olan Airmont mimarisiyle üretilecek.

Braswell işlemcilerinin başlangıç fiyatı ise 199 dolar olarak açıklandı. Ancak bilgisayar endüstrisi, PC fiyatlarını daha da düşürmek için Intel'in Braswell fiyatlarını 100 dolar seviyesine çekmesini istiyor. Firmanın, bir süre sonra bu baskıya dayanamayıp fiyatlarda beklenenden önce bir indirim yaptığını görmemiz de büyük olasılık.

Okuyucu Yorumları