Intel "bu işte ben de varım" dedi!

Intel, pek çok teknoloji devinin çoktan girdiği yarışa, şimdi "kendi silahıyla" giriyor!

Intel "ben de varım" dedi!

Artırılmış ve sanal gerçeklik alanındaki ilginin artmaya devam etmesi ile beraber büyük bir teknoloji firması daha yarışa katılıyor. Wall Street Journal'ın söylediğine göre Intel, RealSense 3D kamera teknolojisini kullanabileceği bir artırılmış gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyor. Firmanın bu görüntüleme teknolojisi şu anda drone'larda görüntüyü geliştirmek ve telefonlarda nesne bulma alanında kullanılıyor. WSJ'nin söylediğine göre artırılmış gerçeklik projesi ile beraber Intel, kişisel bilgisayarların sınırının ötesine ilerleyerek geçtiğimiz yıllarda giyilebilir teknoloji alanına attığı adımı ilerletebilecek.

RealSense yöneticisi Achin Bhowmik'in söylediğine göre ekosistemi inandırmadan önce deneyimin tamamını kendilerinin üretmeleri gerekiyor. Bhowmik, Intel'in, yeni cihazlar üreterek teknoloji tanıtma ve diğer firmaların ürünleri benimsemelerini sağlamak gibi bir alışkanlığı olduğunu söylemekte. Göründüğü kadarıyla Intel, bu başlığı kendisi üretip satmaktansa, diğer cihaz üreticilerine pazarlamayı planlıyor. CES sırasında Daqri, işyeri güvenliği için geliştirilmiş gerçeklik özelliklerine sahip ileri teknolojili bir güvenlik şapkasını göstermişti ve bu kask, Intel'in RealSense teknolojisini kullanmaktaydı.

Intel'in artırılmış ve sanal gerçeklik alanındaki adımı, Microsoft'un HoloLens başlığının hemen ardından atılmış durumda. Redmond'un cihazı, bu haftanın başlarında, geliştiriciler için ön satışa çıkartılmıştı. Söylenenlere göre Intel'in cihazı, Microsoft'tan da destek alacak ancak bu ortaklık hakkında henüz bir detay bulunmuyor. Intel'in artırılmış gerçeklik hakkındaki planları, büyük olasılıkla bu yılın daha ilerleyen dönemlerinde düzenlenecek olan geliştirici konferansında açıklanabilir...

Okuyucu Yorumları