Intel, Computex 2014'te yeni tanıtımlar yaptı

Intel, Computex 2014'te 14 nanometrelik işlemcilerini ve daha pek çok ürün tanıttı.

Intel'den yeni işlemciler!

Computex 2014'te konuşma yapan Intel Başkanı Renée James, Intel tarafından üretilen dünyanın ilk 14 nanometre fansız mobil referans tasarım bilgisayarını tanıttı. 12.5 inç ekranı ve klavyesi bulunan 2'si 1 Arada cihaz, 7.2 milimetre kalınlığında ve 670 gram ağırlığında olacak. Intel'in Broadwell adını verdiği 14 nanometrelik işlemci, Intel tarihindeki en fazla güç tasarrufu sunan Intel Core işlemcisi olacak. Bu yeni Intel işlemciler, düşük enerji tüketiminin sağladığı az ısı üretimi sayesinde fansız olmaları nedeniyle tablet ve dizüstü bilgisayarlarda daha hızlı ve daha ince tasarımların gerçekleştirilmesine imkan verecek.

"Devil's Canyon" kod adı verilen bu işlemciler, çarpan kilidi açık olduğu için hız aşırtma konusunda kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu ay pazara çıkacak olan Core i7-4790K ve Core i5-4690K işlemciler, hız aşırtma yapıldığında 4.4 GHz'e kadar ulaşabiliyorlar.

Etkinlikte ayrıca yakın zamanda pazara çıkacak olan 10'un üzerinde Intel tabanlı tablet de tanıtıldı. Yeni tabletler, kod adı "Bay Trail" ya da "Clovertrail+" olan Intel Atom işlemciler, SoC'ler ve Intel'e ait 3G ve LTE iletişim platformlarını barındırıyor.

Okuyucu Yorumları