Intel'den çift işletim sistemi desteği!

İşlemci devi Intel, işlemcilerinde iki farklı işletim sistemi çalıştırma desteği sunduğunu doğruladı

CES'e Intel bombası düştü!

CES 2014'te ortaya çıkan hem Windows, hem de Android'i bir arada çalıştırabilen Asus Transformer Book Duet'in sırrı ortaya çıktı. Intel, Las Vegas'ta devam eden Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda işlemcilerindeki çift işletim sistemini doğruladı.

Intel'in basın toplantısında şirketin CEO'su, Windows ve Android'i beraber kullanabilmenin sunduğu kolaylıklardan bahsetti. Intel'in yeni teknoloji sayesinde Android ve Windows arasında geçiş yapmak, bir düğmeye basmak kadar kolay. Verimlilik ve iş üretme anlamında Windows, Android'in önünde olsa da sıradan oyunlar ve uygulamalar konusunda aynısını söylemek zor. Çift işletim sistemi özelliği sayesinde üreticiler, Android'in sunduğu eğlence işlevlerini de sunarak daha fazla taşınabilir cihaz satmayı umuyorlar.

Asus'un Intel sahne almadan hemen önce tanıttığı Transformer Book Duet, Intel Core i7 işlemcisi üzerinde Android 8.1 veya Android 4.2.2'den birini istediğiniz zaman çalıştırabiliyor. Samsung'un geçen sene tanıttığı çift işletim sistemli, Intel tabanlı Ativ Q'nun ise bu işlevi farklı bir teknolojiyle sunduğu düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları