Intel İki Yeni Güvenlik Teknolojisini Duyurdu

Intel, bu yıl iki yeni teknolojiyi daha tanıtıyor: İşte Intel Threat Detection Technology (Intel TDT) ve Intel Security Essentials.

Intel'den yeni güvenlik teknolojisi

Günümüzün siber güvenlik ortamı sürekli yeni tehditlerle değişiyor. Intel, uzun süredir silikon teknolojilerden, istemci cihazlara ve buluta kadar her alanda güvenliğe yönelik inovasyonu teşvik ediyor. Intel, geçen yıl sektör liderleriyle yaptığı ortaklıklarla geleceğin güvenlik temelli iş yüklerinin ortaya konmasına yardımcı olmuş ve IoT cihazları için Intel Secure Device Onboard'u da pazara sunmuştu.

Intel, bu sene ise bir adım daha atarak iki yeni teknolojiyi daha tanıtıyor, bunlar ekosistemin yeni tehditleri tespit etmesine yardımcı olacak bir dizi silikon seviyesinde özellik olan Intel Threat Detection Technology (Intel TDT) ve Intel işlemcilerdeki dahili güvenlik özelliklerini standart hale getiren bir çerçeve olan Intel Security Essentials. Ayrıca siber güvenlik becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak Intel, Purdue Üniversitesi ile akademik işbirliğinin kapsamını genişlettiğini de ilan etti.

Intel Threat Detection Technology

Intel Threat Detection Technology, şirketlerin üst düzey siber tehditleri ve istismar noktalarını tespit etmelerine yardımcı olmak amacıyla silikon seviyesinde telemetri ve işlevselliklerden faydalanıyor. İlk yeni özellik Hızlandırılmış Bellek Tarama özelliği. Mevcut tarama teknolojileri sistem belleği tabanlı siber saldırıları tespit ederken işlemci performansında azalmaya neden olmakta. Hızlandırılmış Bellek Tarama ile tarama işlemi Intel'in entegre grafik işlemcisi tarafından yapılıyor, daha fazla tarama mümkün olurken performans ve güç tüketimi üzerindeki etki de azalıyor. Intel test sistemleri üzerinde yapılan ilk değerlendirmeler işlemci kullanımının yüzde 20'den yüzde 2'ye kadar düştüğünü göstermekte.

Microsoft, Hızlandırılmış Bellek Tarama özelliğini bu ay içinde Microsoft Windows Defender Advanced Threat Protection'ın (ATP) antivirüs özellikleri arasına ekleyecek.

İkinci Intel Threat Detection Technology özelliği ise Intel Gelişmiş Platform Telemetrisi özelliği. Intel Gelişmiş Platform Telemetrisi, platform telemetrisi ile makine öğrenme algoritmalarını bir araya getirerek üst düzey tehditlerin daha iyi tespit edilmesini sağlarken yanlış pozitif sayısını azaltıyor ve performans üzerindeki etkiyi minimum seviyeye indiriyor. Bu entegrasyondan faydalanacak olan ilk Cisco ürünü, veri merkezi güvenliği ve bulut iş yükü koruması sağlayan Cisco Tetration platformu olacak.

Intel Security Essentials: Dahili Güvenlik Temeli

Intel® Core™, Intel Xeon ve Intel Atom® işlemcilerde bir dizi uyumlu kritik güven kaynağı donanım güvenliği özelliği sağlayacak olan Intel Security Essentials'ın lansmanı da yapıldı. Bu özellikler güvenli önyükleme, donanım koruması (veriler, anahtarlar ve diğer varlıklar için), hızlı şifreleme ve çalışan uygulamaların korunmasına yönelik bir dizi platform entegrasyon özelliği.

Purdue Üniversitesi ile Akademik İşbirliği Güçleniyor

Intel, güvenlik ekosisteminin aktif bir bileşeni olmak konusunda kararlı. Bu anlamda Intel, üniversiteler ile işbirliğini güçlendirerek araştırmaları artırmaya ve sektördeki beceri açığını kapatmaya karar verdi. Purdue Üniversitesi Intel ile birlikte geliştirdiği ve öğrencilere ve profesyonellere yönelik olan Güvenlik Tasarımı Programının devreye alındığını ilan etti.

Okuyucu Yorumları