Intel, Kuruluşunun 50. Yılını Kutladı!

Teknoloji devi Intel, 50. yılına özel bir basın toplantısı düzenledi.

Intel 50. yılını kutladı!

Bu sene Intel'in kuruluşunun 50. yılı. Teknoloji devi Intel, 50. yılına özel bir basın toplantısı düzenlerken, Wyndham Grand'da düzenlenen toplantıya Intel META Bölgesi Tüketici Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ve Intel EMEA Tüketici Pazarlama Direktörü Klaus Obermaier ev sahibi olarak katıldı. Toplantıda şirketin 50 yılına dair önemli kilometre taşları paylaşılırken, şirketin önümüzdeki dönem odaklanacağı konular ve dünya ile Türkiye PC pazarına dair en son gelişmeler de paylaşıldı.

İlk olarak söz alan Obermaier, Intel'in global çaptaki durumunu anlatarak rakamlar paylaştı. Intel'in iğne ucu kadar küçük bir alana 200 milyon transistör sığdırabilen bir şirket haline geldiğini anlatan Obermaier'in verdiği rakamlara göre, Intel 2017'de 62,8 milyar gelir elde etti. Dünya genelinde 102 bin 700 çalışanı olan şirketin bu iş kaynağının yüzde 80'i mühendislerden oluşuyor. 2017'de Ar-Ge için 13 milyar dolar bütçe ayrılan Intel'de yapay zekaya da önemli bir yatırım yapıldı.

Toplantıda, Intel'in gelecek dönemde odaklanacağı dört alan olarak otonom sürüş, 5G ağları, yapay zeka ve sanal dünyalar belirtildi.

Obermaier'in ardından sözü alan Ali Rıza Küçük ise şirketin Türkiye pazarındaki durumuyla ve planlarıyla ilgili bilgi verdi. Intel'in 2018'in 3. çeyreğinde PC tarafında yüzde 16 büyüdüğünü anlatan Küçük, Türkiye'de 5 yaşın üzerinde 10 milyon civarı bilgisayarın yenilenmesi gerektiğinin, bunun da kendileri için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda Intel'in 50.yıl kutlaması adına bir pasta da kesildi.

Okuyucu Yorumları