Intel'den IFA'da yeni kablosuz enerji kaynağı

Intel'in IFA 2015 şovu, kablosuz şarj konusunda da önemli yenilikleri ortaya çıkarttı!

Kablosuz şarj için büyük adım

Cep telefonlarının kablosuz şarj özelliğine kavuşmasıyla birlikte, elbette bu özellikten yararlanmak için çevre tasarımların da yenilenmesi gerekiyor. Bu anlamda şarj istasyonlarının önemi büyük ve firmalar bu istasyonları en yalın ve sade biçimde karşımıza çıkarmak için çalışıyorlar. Intel de IFA'da bu konuda geliştirdiği yeni çözümünü tanıttı.

Berlin'de düzenlenen IFA 2015 fuarında teknolojinin her alanından ürünler tanıtılıyor. Intel'in de yeni Skylake ailesinin tanıtmasının ardından, firma bu kez mobil cihazlara yönelik önemli bir çözümü sahneye taşıdı. Yeni geliştirdiği ürünle birlikte cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi cihazları kablosuz olarak şarj edebilen Intel, bu ürünlerin masa yüzeylerine yerleştirebileceğini ve böylece çevrede yer alacak pek çok eşyanın bir şarj istasyonuna dönüşebileceğini gösterdi. Elbette bu teknolojinin bir tık ötesi, şarj değil, direkt olarak elektrik taşıyan platformlar.

Kısacası Intel, kablosuz şarjı telefonların tekelinden çıkartıp, bilgisayarları da konuya dahil etmek konusunda iddialı görünüyor. Yine de kısa vadede kablolardan tamamen kurtulmamız pek mümkün görünmüyor...

Okuyucu Yorumları