Intel'in hedefinde Windows 10 var!

Intel, MWC 2015'te Windows 10'lu telefonlar hakkında ilk kez konuştu!

Hedef: Windows 10

Intel, MWC 2015'te yeni işlemci serileri Atom x3, x5 ve x7'yi tanıttığı etkinlikte, Windows 10 hakkındaki beklentilerinden de bahsetti. İşlemci devi, özellikle Atom x3 işlemcilerinin üzerinde duruyor ve 20 OEM'in cihazlarında bu işlemcinin kullanılacağını belirtiyor. Bu cihazların büyük çoğunluğunu Android'li modeller oluştursa da, bazı Windows 10 temelli telefonlarda da bu işlemcinin kullanılacağı söyleniyor.

Intel'in İletişim ve Cihazlar Bölümü yöneticisi ve yardımcı başkanı Aicha Evans, gelecekte Atom x3 kullanacak Windows 10 telefonların üretilmesinin kendileri açısından "çok önemli" olduğunu söylüyor. Şu anda var olan Windows Phone modelleri Qualcomm'un işlemcilerini kullanıyor ve Microsoft, Atom işlemcilerin Lumia serisi telefonlarda kullanılması adına henüz bir açıklama yapmış değil. Ancak Evans, Windows Phone modellerinde Intel işlemcilerin kullanılmasının, işletim sisteminin kabul edilme sürecini hızlandıracağını düşünüyor.

Atom x3, bu yılın ilk yarısında, 3G kullanan ürünlerde kullanılmaya başlanacak. İşlemcinin LTE sürümü ise, yılın ikinci yarısında OEM'ler için sunulmaya başlanacak...

Okuyucu Yorumları