İnternet devine IŞİD suçlaması!

İnternet devi, terör örgütü IŞİD'in büyümesine izin vermekle suçlanıyor!

İnternet devine şok suçlama!

Geçen sene Kasım ayında öldürülen ABD'li Lloyd Floyd'un eşi Tamara Fields, IŞİD militanlarının platform üzerinde konuşmasına ve propaganda yapmasına olanak tanıdığı gerekçesiyle Twitter'ı mahkemeye verdi.

Fields'ın iddiasına göre terör örgütü, "Twitter olmasaydı son birkaç senede bu kadar hızlı büyümeyecek ve dünyanın en korkulan terör grubu haline gelmeyecekti". Fields, davasında Twitter'ın IŞİD'in hareketlerini kısıtlamaya yönelik gerekli adımları atmadığını ileri sürüyor.

Fields'ın eşi, 9 Kasım'da Amman, Ürdün'de polis eğitim tesislerinde öldürülen beş kişiden biriydi. Bununla birlikte suçun faili Ürdün polisinde görev yapmaktaydı. Bugüne kadar saldırının IŞİD ile herhangi bir bağlantısı olduğuna dair bir delil de bulunamadı.

Bu arada Beyaz Saray, davanın ortaya çıkmasından birkaç gün önce Twitter, Microsoft ve Apple gibi teknoloji devlerine terörle savaşma girişimlerini duyurmuştu.

Elbette Twitter, IŞİD üyelerinin kullandığı tek kanal değil. Mesajlaşma uygulaması Telegram, Kasım'da IŞİD tarafından kullanılan 78 kanalı kapattığını duyurmuştu.

Okuyucu Yorumları