İnternet devine sürpriz talip

İnternetin en güçlü markalarından biri, sürpriz bir isim tarafından satın alınabilir!

İnternet devine sürpriz talip

Berkshire Hathaway yöneticisi milyarder Warren Buffet, Reuters'ın isimsiz kaynaklarla sunduğu haberine göre, Yahoo'nun internet varlıklarına teklif sunan bir kurula katılmış durumda. "Oracle of Ohama" adı verilen kurula katılacak olan bir diğer isim ise Quicken Loans kurucusu ve Cleveland Cavaliers'in sahibi Dan Gilbert. Buffet ve Yahoo temsilcileri, henüz bir yorum yapmış değiller.

Yahoo, bir zamanlar internetin en parlak firmalarından biriydi. Ancak yönetim hataları, Microsoft tarafından denenen başarısız bir satın alma çabası ve internet üzerinde para kazanmanın yollarının değişmesi, firmanın işlerinin kötüye gitmesine sebep oldu.

Yahoo CEO'su Marissa Mayer bir zamanların güçlü internet devini beş yıldır hayata döndürmeye çalışıyordu. Ancak Şubat ayında firma için riskli bir plan açıklayan Mayer'in planının içerisinde 1.700 işten çıkarma da bulunuyordu. Ayrıca Mayer, potansiyel alıcılara da çağrı yaparak kendisinin ve Yahoo'nun kurulunun, "kaliteli stratejik tekliflere hazır olduklarını" duyurmuştu.

Yahoo için teklif vermeyi düşünen diğer firmaların arasında ise Verizon ve Google'ın ana firması Alphabet bulunuyor. Tabi tüm bunlar henüz dedikodu olmanın ötesinde değil...

Okuyucu Yorumları