Internet Explorer 8'in uyum sorunu bitiyor!

Microsoft, halen birçok siteyle uyum sorunu yaşayan Internet Explorer 8 için yeni çözüm yolu buldu.

IE 8 için yeni çözüm!

Halen birçok web sitesiyle uyum problemi yaşayan Internet Explorer 8, bu sorunun üstesinden gelebilmek için oluşturulan sorunlu web siteleri listesiyle internet kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Internet Explorer 8’in söz konusu listesini kullanarak, kullanıcılar YouTube ya da Facebook gibi favori sitelerini uyumluluk modunda görüntüleyebilecek. Microsoft ekibi tarafından derlenecek listenin sonuçları ise tamamen kullanıcılardan alınan geri bildirimlere göre oluşuyor.

Bunun yanında listede yer alan web siteleriyle de ilişki içerisinde olacağını açıklayan Microsoft, bu sitelerden kullanıcılarının Internet Explorer 8’i kullanırken bir problem yaşayıp yaşamadığını öğrenmeye çalışacak. Daha sonra problem yaşayan sitelere, bu problemden nasıl kurtulacağı anlatılacak. Böylece Microsoft, listeden hangi sitelerin çıkarılacağına açıklık getirebilecek. Diğer bir deyişle, Microsoft’a ulaşan ve listeden çıkarılmak isteyen bir site olduğunda Microsoft, bir sonraki güncellemesinde ilgili siteyi listeden çıkarmış olacak.

Microsoft, Internet Explorer 8’in web siteleriyle olan uyum problemini giderebilmek için bugüne dek 2 yöntem kullandı. Bunlar CSS 2.1 ve HTML 5.0 gibi web standartlarını kullanan ‘varsayılan mod’ ve kullanıcıların IE 8 üzerinde eski standartları kullanabilmesine olanak sağlayan ‘Uyumluluk modu’ (Compatibility Mode).

Okuyucu Yorumları